23948sdkhjf

UGENS LEDER - ...med en opfordring til vores branche

Et whisky-destilleri er dukket op med besked om, at de da kan producere håndsprit. Og nu siger RUC, at de kan teste for corona. Hvem i autobranchen kan oversætte sådanne ideer til autobranchen, spørger chefredaktør Flemming Haslund.

LEDER

BLADR OP PÅ side 8-9 i denne avis og nærlæs, hvad direktørerne Seeberg, Hansen, Pedersen og Møller Sørensen siger om den aktuelle situation på værkstederne og hos bilforhandlerne. Det er alvor lige nu.

BESLUTNINGERNE STÅR I kø - skal nogle sendes hjem? I givet fald hvor mange, og skal der gøres brug af hjælpepakken? Eller er det klogere at lukke midlertidigt ned? Det er alvor lige nu.

MEN CORONA HAR også andre sider, der handler om noget helt andet; medmenneskelighed og optimisme - og i øvrigt også at planlægge tiden efter corona-krisen.

SENEST ER ET lille whisky- og gin-destilleri dukket op med budskabet, at de da godt kan producer håndsprit. Det er bare et ord.

OG NU SIGER RUC, at de som universitet kan hjælpe med at teste for sygdommen. Det er bare et ord. Her ser vi, at Danmark hjælper Danmark.

HVEM I VORES branche kan finde på noget tilsvarende i medmenneskelighedens navn? Vi har allerede set det første; nemlig at forhandlere i Ringkøbing har stillet en varevogn til rådighed til udbringning af varer. Det var den første; hvem er de næste i denne stil.

PÅ MERE HÅNDFAST økonomisk måde har en række organisationer, SKAD for eksempel, udskudt næste betaling. Og blandt kommercielle firmaer skyndte eBay sig at følge trop. Vi hjælper, hvor vi kan, siger de nærmest i kor. Og i detailhandelen har Salling Group vist vejen ved at betale sine regninger hurtigere. Hvem i vores branche er klar til at følge disse eksempler?

PÅ LIDT LÆNGERE sigt: Der kommer jo en hverdag på den anden side af krisen. Og hvad gør vi til den tid? Måske er det her og nu, vi kan forberede os på at forbedre vores forretninger med digitale løsninger; Nogle af de ideer, vi har talt om i årevis, er sat i værk lige nu. Mange har faktisk præsteret to års udvikling på dette område på blot to uger.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142