23948sdkhjf

Erhvervsstyrelsen udskyder frist til årsrapport

Da det kan være vanskeligt at afholde generalforsamlinger, udskyder Erhvervsstyrelsen frist til aflevering af årsrapport.

CORONA Folketinget har vedtaget et forbud mod afholdelse og deltagelse i arrangementer med mere end 10 personer.  Det betyder, at virksomheder med flere end ti medlemmer af bestyrelsen kan have vanskeligt ved at afholde generalforsamlinger, hvor årsregnskab og årsrapport godkendes.

Derfor har Erhvervsstyrelsen fastsat midlertidige regler, som betyder, at virksomheder, der er ramt af ovenstående, får mulighed for at indsende årsrapporten senest otte uger efter ophør af forsamlingsforbuddet.

Samtidig er der fastsat særlige regler for fravigelse af fristen for genoptagelse for de virksomheder, som er under tvangsopløsning, hvis virksomheden har flere end 10 ejere.

For virksomheder, som har færre end 10 ejere, gælder de almindelige frister fortsat. Erhvervsstyrelsen opfordrer til, at virksomhederne bruger og oplyser om de muligheder der allerede findes for at afholde hel eller delvis elektronisk generalforsamling, og muligheden for at møde ved fuldmagt og for at brevstemme.

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.158