23948sdkhjf

Corona-konsekvenser i noter

Corona-nyt fra Liqui Moly, Biltema, Kronborg Auto, Drivkraft Danmark, Erhvervsakademi Dania og flere.

Økonomisk plaster på coronasåret

BONUS Usædvanlige tider kræver usædvanlige tiltag. Den tyske olie- og additivspecialist Liqui Moly reagerer ikke på coronakrisen med arbejdsfordeling eller afskedigelser, men udbetaler i stedet en bonus på 1000 euro til samtlige medarbejdere ved næste lønudbetaling. Dette plaster på såret skal ses som en tak til alle medarbejdere for deres indsats fra direktør Ernst Prost. Stort set hele administrationen hos Liqui Moly arbejder nu hjemme. På denne måde beskyttes den enkelte medarbejder, samtidig med at produktionen holdes i gang. - Ingen bliver afskediget. Hvis det kommer dertil, giver jeg afkald på min egen løn, lover direktør Ernst Prost sine medarbejdere.

Biltema indfører drive-in i varehuse

HJEMMEFRA Som et tiltag for at knække smittekurven tilbyder Biltema nu, at kunderne kan bestille varer hjemmefra og få dem leveret til bagagerummet uden at forlade bilen. Fysisk afstand er blevet den vigtigste huskeregel i disse tider - både i varehusene og i andre sammenhænge, påpeger firmaet. Det er ikke mere end to måneder siden, at Biltema lancerede Køb & Hent, der gjorde det nemt at købe varer på nettet og hente dem i den nærmeste butik. Tjenesten blev på få dage en succes, men som et yderligere tiltag udvider Biltema nu Køb & Hent til også at omfatte drive-in, oplyser adm. direktør Jacob Møller.

Omsorgsopkald til bilkunder

BESTILLINGER Flere kunder, som går og venter på den bil, de har bestilt i Kronborg Auto i Helsingør lang tid før coronakrisen for alvor spidsede til, har inden for den senere tid fået et omsorgsopkald fra bilhusets sælgere. - Hvis bilerne er nået til Danmark, er der ingen grund til at tage dem hjem, hvis kundens økonomiske situation har ændret sig siden bestillingen. Det er jo ikke utænkeligt i disse coronakrisetider, og så vil vi hellere forsøge at afsætte dem til eventuelle jyske forhandlere, siger salgsdirektøren Kenneth Brunsholm, salgsdirektør for Renault, et af bilhusets mærker, til Helsingør Dagblad.

Ford indfører kontaktløs service

Som følge af COVID-19’s udbredelse har Ford indført særlige forholdsregler hos samtlige af virksomhedens danske forhandlere og værksteder for at mindske smitterisikoen så vidt muligt. Det indebærer blandt andet kontaktløs service og skærpet desinficering af både prøvetursbiler og kundebiler til service. Selv om Fords danske hovedkontor så vidt muligt arbejder hjemmefra i øjeblikket på linje med myndighedernes anbefalinger, holder Fords danske forhandlere og værksteder fortsat åbent. - Vi ved, at der stadig er pakkebude og barmhjertige familiemedlemmer derude, der knokler for at levere alt fra dagligvarer til medicin til kunder og trængende familiemedlemmer. Vores kontaktløse service giver vores kunder den tryghed, de har brug for i en tid som denne, udtaler Massimo Pasanisi, salgsdirektør for Ford Europas eftermarked.

Drivkraft: Der er brændstof nok

BENZIN Tankstationer, depoter og raffinaderier har indført en række tiltag, der skal sikre leveringen af brændstof til vareudbringning og befolkning under Corona-krisen. - Vi har et særligt ansvar for, at samfundet holdes kørende, og at befolkning og virksomheder har adgang til brændstof - landet over. Først og fremmest: Der er brændstof nok, og der er ingen udfordringer på vores lagre i forhold til at følge med, lyder det fra Drivkraft Danmark.

Tag efteruddannelse hjemmefra

KOMPETENCER Flere uddannelsessteder er klar med online efter- og videreuddannelse. På Erhvervsakademi Dania opfordrer man autovirksomheder til at sende medarbejderne på uddannelse hjemme i for eksempel salg og få refunderet en del af prisen og dermed lønnen. Mange virksomheder kan få refusion for medarbejdere på videreuddannelse, og mange fag tilbydes i dag online, oplyser Dania, som gennem den sidste uge har arbejdet hårdt med at omdanne videregående uddannelsesforløb til at være online, da brancher med nesat aktivitet kan bruge tiden hjemme konstruktivt.

Dækmesse i Køln udsat

MESSE Den nye dækmesse, som skulle foregå den 9.-12. juni i den tyske by, er blevet udsat et års tid som følge af coronakrisen. De nye datoer er 18.-20. maj 2021, oplyser Koelnmesse GmbH og de tyske dæk- og vulkanisør-foreninger.

Caribisk messe udsat

UDSTILLING The Latin American & Caribbean Tyre Expo & the Latin Auto Parts Expo, som skulle være foregået den 14.-17. juli i år i Amador Convention Center i Panama City, er blevet udsat til den 17.-20. november på grund af coronakrisen.

Hold dig opdateret med Motor-magasinet

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu
Plus

Christian Buhelt styrker sin position

Plus

Ejner Hessel præsenterer ny direktør og et tilfredsstillende regnskab

Bjarne Hessel afløses af svigersønnen Benjamin Mahr, der skal lede en af Danmarks største bilforhandlere.

Plus

Eigild Christensen ny formand for Global Car

Plus

Brugtbilssalget stak alle rekorder i juni

Der er muligvis aldrig solgt flere brugte biler i en enkelt måned end i juni, viser ny statistik – der blev solgt over 54.000 brugte biler i juni, mens nybilssalget stadig halter efter

Plus

Folketinget tager næste skridt mod elbiler

Der blev i nat givet håndslag på en aftale til efteråret om bilafgifter. Aftalen lægger op til en varig løsning for afgifter på både eldrevne og fossildrevne biler. Flere ladestandere og flere kommunale elbiler er konkrete løfter

Autohuset Vestergaard klar med digital korttidsleasing

Bilforhandleren Autohuset Vestergaard lancerer den digitale løsning VestergaardGO, som skal sikre bilhusets 12 bilmærker en platform med et stort udvalg af personbiler i alle prisklasser.

Nyhedsbrev

8.407 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Plus

Et ikon vender tilbage på himlen

Goodyears luftskib Blimp er tilbage og markerer den amerikanske dækproducents nye europæiske tiltag.

Online Avis Arkiv

Bilsalget på vej ud af corona-krisen

Efter et par hårde måneder, giver salgstallene for juni måned grund til optimisme. Den forgangne måneds bilsalg var kun beskedent lavere end i juni 2019, viser tallene fra De Danske Bilimportører.

Plus 1

Skatteministeren: Fuld stop for snyd med import af brugte biler

DEBAT. Skatteminister Morten Bødskov (S) har skrevet dette indlæg til Motor-magasinet, hvor han vil gøre op med fejl og snyd inden for motorområdet.

Skat skærper kontrol med import af brugte biler

Motorstyrelsens stikprøver viser tegn på muligt snyd ved import af brugte biler. Skat er klar med nye initiativer.

Fynsk rigmand vil gøre leasingselskab til landets største

Ambitionerne er store hos fynske Selected Car Leasing i Middelfart, som har en klar plan: De skal være blandt landets største om fem år, og med en fynsk milliardær og investor som ballast er der alvor bag snakken

Plus

Kunstige fugleklatter skal beskytte lakken

Corona og konsekvenserne
Lønkompensationen forlænges

Frem til 29. august kan virksomheder fortsat søge om kompensation for at sende ansatte hjem med løn. Den danske autobranche har pr. 11 maj fået lønkompensation for over 300 mio. kr.

Bilimportører vil udelukke en million biler fra store danske byer

Plus

Salgsrekord for nye biler i 2019 - kan 2020 så undgå at blive en katastrofe

Bilsalget satte rekorder sidste år. Efter salgssucces og corona ligner 2020 én stor nedtur. Men ikke nødvendigvis; således ser fx Bjarne Nielsen frem til en travl sommer med ketchupeffekt.

Plus

Nu skal Fisker Inc. og elbilerne på børsen i New York

En fusion med det canadiske Spartan Energy betyder nu, at den danske bildesigner og iværksætter Henrik Fisker nu får sit hjertebarn Fisker Inc., som producerer elbiler, på den amerikanske børs

Her købes flest og færrest elbiler

Plus

Ambassadørerne - de omsætter fart til salg

Lynhurtig markedsføring: De elsker at køre racerbil. Altså elsker. At spænde selen. Og hjelmen. At vride handskerne på. Og så tage det ternede flag

Sådan bliver bilsælgeren digital

Mommark, Auto-IT og Bilbranchen står bag ny digital uddannelse i bilbranchen med fokus på kundens digitale rejse.

Plus

Steffensen ude som direktør

Plus

18 konkurser i autobranchen i maj

Se her den seneste oversigt over konkurser i branchen fra Statstidende.

Plus

Q&A - Ny Hessel-direktør: Dette mærke performer dårligt

Ejner Hessel A/S har fået ny adm. direktør, Benjamin Mahr. Her svarer han på, hvad hanser som de største udfordringer, hvilke bilmærker, der har underperformet og hvad han har lært af corona

Det betyder Motorstyrelsens stramninger for importbiler

Derfor vælger køberne et bilmærke

Hvad er de væsentligste årsager til, at du har valgt netop den bil?

Vettel: Ferrari tilbød mig aldrig en ny kontrakt

Plus

Tre nye i bestyrelsen hos Skorstensgaard

Østjysk BMW-specialist vil geare op

Når en brugt bil er gennemtæret

Samsø har flest elbiler

Ny dæk-direktør

Auto IT siger farvel til næstformand

Plus

Ny direktør for Hella i Danmark

Sådan undgår du at betale for meget i afgift

Plus

Racerklassen TCR er på TV - konkurrenten Super GT på Facebook

Plus

Q&A - hvem skal servicere de nye MG'er

Motorekspedition i Høje Taastrup åbner den 22. juni

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Diamantskiven til tagdækkere og alle der arbejder med tage.

Fang dine ætsende væsker før de får fat i din pengepung

Løwener tilbyder autolifte til uhørt gode sommerpriser

Hvordan hænger effektivitet og lagerautomater sammen?

Denso lancerer 100 nye Thermal produkter

Danmarks største offroad-eventyr! Skagen or bust

Denso Webinar: Alt hvad du skal vide om AC kompressorer

Mercedes vil redde verden med godstog

Familiefejde – er Opel Corsa bedre end Peugeot 208?

Kan dine temperaturfølsomme medier holde varmen?

3 gratis værktøjer til bilsalg fra Auto IT

Elektrisk coupé på stylter - Audi Q4 Sportback e-tron concep

NYHED til NY Renault

Miljøvenlig rengøring af industrielle dele?

Kickstart hverdagen med en vandpoleringskabine fra AquaNife!

Stjæl bare løs: biltorvet.dk runder 800 anmeldelser

Ny Citroën C4 er fransk på den rigtige måde

Husker du at forkæle dine medarbejderes bagdele?

Kender du historien om DENIOS?

Så er der ferie hos DENIOS

Auto IT søger en sælger til salg af webløsninger

Udviklingen i bilvaskemarkedet?

Består din virksomhed af bodybuildere til løft af tønder?

Nyt Vaskeanlæg hos AH Fragt i Vejen

Efterspurgt funktion til bilforhandleres hjemmeside klar

Send til en kollega

0.203