23948sdkhjf

eBay forlænger betalingsfrist

Den digitale handelsplatform eBay giver de danske bilforhandlere mulighed for at udsætte betalingen i tre måneder for markedsføring på Bilbasen, og DBA og for brugen af Bilinfo.

CORONA Der er akut behov for at forbedre likviditeten hos de danske bilforhandlere. Derfor giver eBay mulighed for, at forhandlerne kan udsætte betalingen tre måneder for annoncering på Bilbasen, DBA samt for brugen af Bilinfo.

ebay er amerikansk ejet og firmaet oplyser, at tiltaget har været helt oppe og vende på direktionsgangen i hovedkvarteret i San Fransisco.

- Vi har drøftet hvilke tiltag, der vil have den bedste umiddelbare effekt for bilforhandlerne med de to centrale brancheorganisationer Bilbranchen og Dansk Brugtbilforhandler Union (DBFU), og tilbagemeldingen har været klar. Udfordringerne med likviditeten er på kort sigt helt ekstraordinære, og derfor vil effekten være størst her, siger Nikolaj Gjeding Larsen, direktør for eBays danske motoraktiviteter herunder Bilbasen og Bilinfo. Han understreger, at betalingsudsættelsen samtidig er rentefri.

Helt konkret bliver forhandlerne tilbudt at udskyde deres betaling for annoncering på Bilbasen, DBA samt for brugen af Bilinfo for marts og april måned, således at betalingen først falder tre måneder senere i henholdsvis juni og juli måned.

Ebay ønsker ikke at oplyse, hvor stort et beløb, firmaet dermed giver i kredit. Men med over 2000 forhandlere som kunder, er der tale om et tocifret millionbeløb.

Kærkomment initiativ

Brancheorganisationen Bilbranchen, der varetager forhandlernes interesser under Dansk Industri, har rådgivet eBay i beslutningen og branchedirektør Thomas Møller Sørensen har følgende kommentar:

- Det er et kærkomment initiativ fra eBay. Mange forhandlere er allerede pressede nu på grund af en meget uheldig kombination af vigende bilsalg og ophobede lagre. Alle gode initiativer, som det her, hjælper.

Den opfattelse deles af Jeppe Laursen, ejer af Bilhuset Laursen A/S i Køge og formand for DBFU.

- Initiativet er en rigtig fin og konstruktiv håndsrækning i en periode, hvor alle har det svært, der er næppe tvivl om at mange kommer til at opleve driftsmæssige underskud i de kommende måneder, det udhuler naturligt likviditeten – den eneste måde at overleve på er jo ganske simpelt at have likviditet nok til rådighed – dette er et fint skridt og en god håndsrækning, som alle får glæde af, siger Jeppe Laursen.

Med initiativet følger eBay den helt centrale del af hjælpepakken som regeringen har sammensat til erhvervslivet, nemlig at afhjælpe udfordringerne med likviditet for erhvervslivet.

- Vi håber på, at den alvorlige situation og omfattende midlertidige nedlukning af den fysiske handel i Danmark er overstået i maj måned, og at bilbranchen og bilforhandlerne kan vende tilbage til en normal handel, slutter Nikolaj Gjeding Larsen.

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172