23948sdkhjf

Gamle dieselbiler må køre ind i byerne

For at sikre forsyningen af føde- og dagligvare lempes der nu på to regler; dieselbiler i byer og hviletidsbestemmelser.

CORONAFØLGER Alle dieseldrevne lastbiler og busser kan køre i miljøzonerne i København og på Frederiksberg, i Aarhus, i Aalborg og Odense uanset alder og motornorm.

Miljøminister Lea Wermelin (S) ophæver midlertidigt miljøzonerne af hensyn til vareudbringning under coronakrisen.

- Det er vigtigt at slå fast, at der er dagligvarer nok, men i den her særlige situation skal vi gøre det så nemt som muligt at få varerne ud i butikkerne. Også om natten og i ydertimerne. Derfor har jeg valgt at dispensere fra reglerne i miljøzoner de næste 10 dage i første omgang, så erhvervslivet bedre kan få varerne fra lagre til butikker, siger miljøminister Lea Wermelin.

Af samme hensyn vil transportminister Benny Engelbrecht (S) nu dispensere fra dele af hviletidsbestemmelserne.

Dispensationen gælder de kommende ti dage og vedrører det regulære 45-timers hvil samt det reducerede 24-timers hvil. I en mail herom skriver transportministeren:

- Generelt har vi en høj forsyningssikkerhed af føde- og dagligvarer i Danmark, og netop nu er det mit indtryk, at der også på de centrale lagre er masser af varer. Som følge af de seneste dages ændrede indkøbsadfærd som følge af udmeldingerne omkring coronavirussen har distributionen ud til dagligvarebutikkerne været presset.

- Dette kalder på en række midlertidige initiativer særligt den kommende uges tid, skriver Benny Engelbrecht.

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141