23948sdkhjf

Corona: Bilbranchens medlemmer holder butikkerne åbne

Der blev torsdag afholdt ekstraordinært møde i Bilbranchens bestyrelse via Skype. Det blev besluttet, at alle medlemmer af bestyrelsen holder butikkerne åbne i de næste uger. og overvejer mulighederne for arbejdsfordeling og varierende ugentlig arbejdstid.

CORONA Sværvægterne blandt bilforhandlerne holdt torsdag ekstraordinært bestyrelsesmøde i Bilbranchen DI, hvor de blev enige om at branchen holder sammen i denne vanskelige situation, og at virksomhederne deler viden og erfaringer med hinanden.

På mødet deltog Bjarne Hessel (Ejner Hessel A/S), Lars Rasmussen (Semler Retail A/S), Peter Monk (Via Biler A/S), Peter Kjærsgaard (Kjærsgaard Auto A/S), Kim Frimann (Frimann Biler A/S), Henrik Larsen (P. Christensen A/S), Martin Frykmann (Andersen Biler A/S), Carsten Bonderup (Maibom A/S) og Ryan Rahbæk (Autohuset Vestergaard A/S).

Hvert bestyrelsesmedlem gav en orientering om, hvilke konkrete tiltag, de har iværksat i virksomheden, og hvilke udfordringer de bliver mødt med ude i bilhusene. Herunder hvilke spørgsmål, de savner svar på – både personalejuridisk og branchejuridisk.

- Det er den generelle opfattelse, at situationen er alvorlig, og at den ændrer sig for dag til dag,  men alle holder fortsat åbent både i salgsafdelingen og på værkstederne. Det er bestyrelsens og Bilbranchens ønske, at branchen holder sammen i denne vanskelige situation, og at vi deler viden og erfaringer med hinanden, siger branchedirektør Thomas Møller Sørensen.

Her er tiltagene

Her er et uddrag af, hvad der var oppe at vende på bestyrelsesmødet af tiltag, erfaringer og tvivlsspørgsmål:

  • Alle holder fortsat åbent i både salgsafdelingen og på værkstedet.
  • En enkelt har valgt at lukke salgsafdelingen i weekenden de næste 14 dage.
  • Kunder og medarbejdere er informeret om, hvilke konkrete sikkerhedsforanstaltninger bilhusene tager i forhold til smittespredning.
  • Der er i mange tilfælde indgået aftaler med medarbejderne om at afholde resterende ferier og afvikle optjent afspadsering de næste 14 dage.
  • Administrative medarbejdere arbejder så vidt muligt hjemmefra i flere af husene.
  • For at undgå smitte og samtidig opretholde aktiviteten på værkstedet, har flere valgt at dele medarbejderne op i mindre hold og zoner, der skiftevis møder på arbejde og holder sig hjemme. Dette kan eventuelt gøres ved brug af mulighederne for arbejdsfordeling i Industriens Overenskomst eller ved hjælp af aftale om varierende ugentlig arbejdstid.
  • Nogle vælger at sætte alle medarbejdere, der har været i udlandet, uanset hvor, i karantæne og der sker registrering af medarbejdere, der er på ferie lige nu – uanset i hvilket land.
  • Flere har indstillet al mødeaktivitet mellem afdelingerne, og møder foregår så vidt muligt telefon eller Skype.

På DI’s og Bilbranchens hjemmesider er der flere vejledninger til at hjælpe medlemmerne i den kommende tid. Bilbranchen opfordrer medlemmer til at bruge disse vejledninger samt kontakte sekretariatet, hvis der er tvivlsspørgsmål i forhold til enten medarbejdere eller kunder.

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172