23948sdkhjf

Organisationer i alarmberedskab

Autobranchens organisationer er kommet på overarbejde i takt med corona-virussen spredes. DBFU aflyser generalforsamling.

CORONA Der er travlhed hos brancheorganisationerne i den danske autoverden. AutoBranchen Danmark udvider telefonlinjer i juridisk afdeling og Videnscenteret og har udsendt guidelines og andre gode råd til medlemmerne. Det samme har Dansk Industri og Bilbranchen, som har udarbejdet vejledninger til at håndtere corona-krisen. Bilbranchens bestyrelse holder ekstraordinært møde i torsdag eftermiddag for at drøfte situationen.

Dansk Bilforhandler Union, DBFU, aflyser sin planlagte generalforsamling, som skulle finde sted fredag 20. marts. I et brev til medlemmerne skriver direktør, Karl-Ove Pedersen:

”Idet vi selvfølgelig vil være med til at passe på alle i vores samfund, følger vi selvfølgelig regeringens anbefalinger om ikke at samle mere end 100 personer indendørs. Derfor aflyses årets generalforsamling på fredag d. 20. marts hvor næsten 150 var tilmeldt. Når situationen igen er normal, vil der blive indkaldt til en ny generalforsamling. Da situationen vedr. Corona hele tiden ændrer sig, kan jeg kun opfordre til at man holder sig orienteret om hvilke udmeldinger regeringen kommer med og følger de retningslinjer der bliver anbefalet.”

Udvider åbningstid

Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark udtaler:

- Jeg vil gerne understrege, at vi ikke holder lukket på kontoret de næste 14 dage. Vi vil gøre vores allerbedste for at hjælpe jer igennem i den kommende tid. Jeg ved, det bliver svært, og at der er mange, som allerede nu sidder med svære beslutninger, der skal træffes. Derfor har vi valgt at udvide vores åbningstid på telefonerne i juridisk afdeling og i Videnscenteret fra kl. 8.30 til kl. 18.00 i hverdagene. Ring til Desuden vil organisationen fortsat sende nyhedsbreve ud og holde medlemmerne opdateret om vigtige info, som vedrører branchen generelt.

AutoBranchen Danmark har desuden udskudt alle arrangementer i marts. Det drejer sig om:

  • marts – Aftenmøde i Odense med Santander og Gjensidige
  • marts – Forhandlermøde med jura og politik som omdrejningspunkt
  • marts – Aftenmøde i Aalborg med Santander og Gjensidige

Endeligt indstiller organisationen alle ikke-nødvendige fysiske medlemsbesøg i foreløbig de næste 14 dage.

Råd maner til forsigtighed

Hos Dansk Bilbrancheråd anbefales at, at arbejdsgiverne opfordrer sine medarbejdere til at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger som bl.a. er angivet på http://www.coronasmitte.dk/, For at fremme dette bør du sætte yderligere dispensere med håndsprit og eventuelt opfordre til øget brug af beskyttelseshandsker. Desuden anbefales det at holde kunder og andre besøgende virksomheden  på ”afstand”.

Vejledninger fra Bilbranchen

Bilbranchen DI har i de seneste dage udarbejdet forskellige vejledninger med gode råd til medlemmerne i forhold til, hvordan de bedst muligt tackler situationen.

På hjemmesiden er der link til Q&A, hvor DI har listet svarene på de mest stillede spørgsmål fra medlemsvirksomhederne. Der er også link til artikel med gode råd og skabelon til hvordan virksomhederne kan orientere medarbejderne om situationen. Der er desuden også link til skabelon til hjemsendelse af medarbejdere. Endelig har Bilbranchen også udarbejdet en vedledning om de branchejuridiske udfordringer ved situationen samt gode råd til, hvordan disse kan løses.

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094