23948sdkhjf

Arbejdet genoptages i nøgleindustrier i Wuhan i Kina

Provinsmyndighederne i Hubei tager skridt frem mod normalisering i coronaviruskrisens epicentrum.

CORONA Arbejdet genoptages i nøgleindustrier i den centrale kinesiske storby Wuhan, som er epicentrum for coronavirusudbruddet. Det oplyser provinsmyndighederne i Hubei.

Virksomheder, der står for produktion af daglige fornødenheder har fået besked på, at de kan genoptage produktionen.

Det samme gælder virksomheder, der producerer til "globale industrikæder", som dog skal afvente individuelle godkendelser.

Andre virksomheder ventes at genoptage produktionen efter den 20. marts.

Om leverancer til bilindustrien i Europa er omfattet af "globale industrikæder" er endnu uvist.

Hubei-provinsen er et vigtigt knudepunkt for produktion og levering af bildele. Ifølge analyseinstituttet IHS Markit står det berørte provins for op i mod 2/3 af den kinesiske bilproduktion, bl.a. Nissan, Kia, Peugeot og  Honda.

Nissan har fabrikker i Wuhan og producerer over 1,5 millioner biler om året i byen. Det vurderes, at Kina eksporterer for 70 milliarder dollars bildele til den globale bilindustri.

De samme regler gælder andre steder i landet, der er blevet defineret som højrisikoområder uden for Wuhan. Her vil virksomheder, der bidrager til den store fælles indsats mod en epidemi, eller som producerer almindelige basale fornødenheder, kunne genoptage arbejdet.

Normalisering på vej i Kina

I områder i Kina, hvor risikoen for coronavirus er defineret som medium eller lav, er situationen ved at blive normaliseret for langt flere forskellige virksomheder.

Passagerfly, toge, biler og bybusser i områder med medium eller lav risiko kan "gradvist" genoptage deres operationer, oplyser myndighederne uden at angive nogen præcis tidsramme. Lempelserne på transportområdet gælder også Hubei-provinsen uden for Wuhan.

Myndighederne siger, at de vil opretholde strenge kontrolforanstaltninger over for trafikken til og fra Wuhan og Hubei.

Den kinesiske præsident, Xi Jinping, besøgte tirsdag millionbyen for første gang, siden virusepidemien brød ud.

Besøget opfattes som et signal om, at der er sket et vendepunkt i kinesernes indsats mod virusset, som tirsdag havde inficeret 80.778 mennesker i Kina. Antallet af døde var tirsdag opgjort til 3158 i Kina.

Økonomen Francoise Huang i selskabet Euler Hermes forudsiger i et brev til klienter, at økonomien i regionen med den store bilproduktion for øjeblikket er reduceret til 25 procent af det normale. Der ventes en normalisering sidst i april. 

Kilde: Ritzau/AFP

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109