23948sdkhjf

Corona forsinker Årets Bil

At den nye Peugeot 208 også kan fås i en elektrisk udgave, var afgørende for, at den franske bil netop har vundet titlen Den Internationale Årets Bil. Corona-virus er imidlertid nu skyld i, at lanceringen er udskudt til sommer.

CORONA Lanceringen af el-udgaven af Peugeot 208 er udsat til sommer. e-208 skulle efter den oprindelige plan have været lanceret nu, men Peugeot i Frankrig mangler elektriske komponenter fra leverandører i Kina. Det oplyser talskvinde for Peugeot-Danmark, Hanne Langsig Sørensen.

- Franskmændene holder kortene ind til kroppen, så jeg ved ikke præcist hvilke dele, vi mangler, forklarer Hanne Langsig Sørensen; men der er tale om elektriske komponenter fra kinesiske underleverandører, der er corona-ramte.

- Konsekvensen er imidlertid, at vi ikke kan lancere eludgave af 208 her i foråret som planlagt. Efter den nuværende plan, lancerer vi til sommer.

Volkswagen ID.3 mangler ikke dele

Den nye Peugeot 208 blev jo lanceret med benzin- og dieselmotor i efteråret 2019. Allerede fra starten lå det fast og blev meldt ud, at bilen senere skulle lanceres som ren elbil. Og netop dette er en af grundende til, at 208-serien netop har vundet titlen Den Internationale Årets Bil.

Det understregede præsidenten for juryen bag kåringen, hollænderen Frank Janssen, da han præsenterede vinderen fra en live transmitteret overrækkelse - live streamet fordi biludstillingen i Genève, hvor kåringen normalt er optakt, blev aflyst.

Den kommende Volkswagen ID.3 er en anden af de store elbil-lanceringer i år.

 - Volkswagen følger planen og forventer at begynde udleveringer af ID.3 til kunder i løbet af sommeren. Produktionen har været i gang siden november, så man kan udlevere ID.3 1ST Edition til pre-booker kunderne til sommer, oplyser Thomas Hjortshøj, PR-ansvarlig for Volkswagen-Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094