23948sdkhjf

De første hybrid-teknikere er klar

De første hold el- og hybridbilsteknikere har taget grunduddannelsen og tør nu godt reparere stærkstrøm-biler på eget værksted.

UDDANNELSE Nu tør mekanikerne godt selv binde an med tykke, orange kabler og stærk strøm - et hold kursister kan, som de første, nu kan kalde sig el- og hybridbilsteknikere, melder Dansk Bilbrancheråd.

Brancheorganisationen har i første halvår 2020 udbudt en række el- og hybridbilskurser i samarbejde med de tekniske skoler forskellige steder i Danmark.

- Der har været super god søgning på disse kurser. Faktisk har vi været nødt til at oprette ekstra hold, så alle medlemsvirksomheder kan få opfyldt deres ønske om uddannelse, siger Finn Larsen, teknisk konsulent ved Dansk Bilbrancheråd.

Tager selv arbejdet

Flere deltagere siger efter kurset, at de tidligere ville have sendt en elbil-kunde videre til et kollegaværksted. Men efter at de nu har lært at sikre sig selv i forhold til at frakoble bilens højspændingsdel arbejde med batteripakker vil de beholde arbejdet på eget værksted.

Og det er der naturligvis penge i, idet el- og hybridbilerne sælger stadig mere og mere.

Slå ihjel eller vansire

Dansk Bilbrancheråd går meget op i, at alle mekanikere på medlemsværkstederne ved, hvad de har med at gøre, når der repareres el- og hybridbiler.

- Manglende viden på området kan slå ihjel eller vansire på et splitsekund, så vi er mere end almindelig glade for interessen for disse kurser, understreger Finn Larsen.


Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126