23948sdkhjf

Forhandler tvunget til at stoppe bilsalg langs vejen

Autohuset Fredensborg må fortsætte som værksted. Kommunen vil ikke forny landzonetilladelse. Ejeren er utilfreds med beslutningen.

BILSALG For mange biler for mange gange foran Autohuset Fredensborg på Fredensborg Kongevej, et par kilometer uden for byen i Nordsjælland, betyder nu, at det lille bilhuset må lukke sit bilsalg.

Det har Fredensborg Kommune besluttet, idet et stort flertal i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget har sagt nej til at give en fornyet landzonetilladelse til salg af biler. Dermed kan autohuset fremover kun fortsætte som værksted.

Afgørelsen kommer, fordi et politisk flertal har mistet tålmodigheden med autohuset, der i flere år har udstillet flere brugte biler, end tilladelsen gav lov til. Ved de seneste fem tilsyn har der stået dobbelt så mange biler, som der er landzonetilladelse til, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Har investeret meget

Motor-magasinet har besøgt den 29-årige indehaver af Autohuset Fredensborg, Ayhan Bas. Han er stærkt utilfreds med kommunens beslutning, og har via sin advokat klaget over både afgørelsen til kommunen og over udlejer, en ældre dame.

Årsagen til, at han også klager over udlejer, er, at Autohuset Fredensborg ifølge lejekontraktens tegning råder over 18-20 bilpladser foran bilhuset, oplyser Ayhan Bas.

- Jeg er rigtigt ked af afgørelsen. Mine salgsbiler generer ikke trafikken, og stedet er i dag meget flottere end før. Jeg har da også investeret meget i ejendommen, så som facader, nyt gulv, udsugning og så videre, siger Ayhan Bas.

- Jeg driver tre virksomheder i kommunen og har solgt omkring 100 biler til kunder i Fredensborg, idet jeg har en del strøgkunder, og alligevel går kommunen åbenbart efter de erhvervsdrivende, mener Ayhan Bas, som har lavet en underskriftsindsamling om sagen, og på syv dage fik han 300 underskrifter imod kommunens afgørelse.

- Men kommunen er ikke samarbejdsvillig - udvalgsformanden ville ikke engang se på underskrifterne, siger han.

Ayhan Bas’ øvrige to virksomheder er sandwichbaren Den Grønne Kylling, lidt længere nede ad Kongevejen, og en juicebar i Kokkedal.

Tre mand

Ayhan Bas har haft autohuset i fire år - siden november 2015 - og han sælger omkring 200 brugte biler om året, primært tyske mærker. Bilhuset og værksted beskæftiger tre mand, foruden ham selv er det hans partner og en mekaniker.

LÆS MEGET mere om sagen i printavisen, som kommer fredag den 21. februar

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094