23948sdkhjf

Regeringen kører danske Formel 1-planer i garagen

Det er ikke en prioritet for regeringen at få et Formel 1-grandprix til Danmark, siger erhvervsministeren.

LYSESLUKKER Drømmen om et Formel 1-grandprix i Danmark har lidt endnu et slag for den tidligere videnskabsminister Helge Sander (V). Han har længe arbejdet på at få motorsportens kongeklasse til landet. Først i København og siden et andet sted i landet - eksempelvis Aalborg eller Roskilde.

Et projekt, der på grund af sit omfang vil kræve støtte fra den danske regering. Men det vil den nuværende regering ikke give lige nu.

- I forhold til afholdelse af Formel 1 i Danmark er der tale om et projekt, der er både komplekst og risikobetonet, og som vil kræve bred opbakning fra mange aktører, herunder bred politisk forankring.

- Dette viste forløbet og de tidligere overvejelser omkring Formel 1 i København også. Projektet er derfor ikke en prioritet for regeringen lige nu, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i et brev til Helge Sander.

Svaret ærgrer Helge Sander.

- Det er selvfølgelig utroligt skuffende. Dels at regeringen ikke prioriterer det, men også at vi ikke engang kunne blive inviteret på en kop kaffe, siger han.

I en skriftlig udtalelse til Ritzau siger Simon Kollerup, at tiden ikke er den rigtige til et Formel 1-løb i Danmark.

- Jeg er kun glad for, at vi har engagerede folk, der brænder for at få store begivenheder til Danmark. Men tiden er ikke den rigtige til et Formel 1-løb, og det siger jeg ikke mindst, fordi økonomien bag projektet slet ikke er færdigbelyst på nuværende tidspunkt, lyder det fra erhvervsministeren.

Helge Sander holder fast i drømmen om at se de lynhurtige biler på dansk asfalt.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det kommer på et tidspunkt, men det kommer til at tage længere tid, end jeg havde håbet på, og det ser lidt svært ud lige nu, må jeg erkende, siger den tidligere minister.

Han hæfter sig ved, at det sidste år lykkedes at nå til enighed med organisationen bag Tour de France, ASO, om at verdens største cykelløb i 2021 skal starte i Danmark.

- I 2021 vil det være 25 år siden, at jeg første gang kontaktede ASO om at få Tour de France til Danmark, så hvis forløbet bliver det samme med dette, så kommer det nok på et tidspunkt, siger Helge Sander, der dog ikke har arbejdet på den danske Tour-start næste år.

Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, kalder regeringens svar til Helge Sander for uambitiøst.

- Det er ærgerligt, at regeringen bare i et brev afviser at mødes med Helge Sander.

- Der er andre muligheder for at afvikle et Formel 1-løb i Danmark end København, og det havde været oplagt, hvis regeringen havde taget en drøftelse om det. Der er ingen tvivl om, at det ville være en kæmpe begivenhed at få til Danmark, siger Venstre-ordføreren.

Ifølge ham ville svaret have været anderledes, hvis det var Venstre, der sad på regeringsmagten.

- Vi var i vores regeringstid i stand til at tiltrække store begivenheder, og det mindste, man kunne have gjort, var da at tage et møde for at høre mere om planerne. Det ville jeg have gjort, hvis det var mig, siger Torsten Schack Pedersen.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172