23948sdkhjf

Elbilerne er kommet på museum

Udstillingen "Elbiler på vej - og det har de været længe!" åbner torsdag på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør.

STRØM 2020 ser ud til at blive gennembrudsåret for elbiler med flere end 30 nye modeller og en voksende interesse blandt bilejere. Men faktisk er elbilen ikke noget nyt fænomen. Allerede omkring år 1900 kørte der elbiler rundt i de københavnske gader. Hvad der skete i mellemtiden og hvor er vi på vej hen nu præsenteres i den nye udstilling " Elbiler på vej - og det har de været længe!" der åbner i dag - torsdag 30. januar - på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør i det nordsjællandske.

Udstillingen ser på elbilens historie i Danmark med blandt andet den legendariske Ellert, Hope Whisper, som kørte galt under præsentationen i Forum i 1983, og solcelle-hybridbilen Toria Connector, der med sit imponerende udseende forsøgte at lægge et nyt lag på elbilen - desværre lidt før teknologien var ordentligt udviklet. I udstillingen præsenteres også det univers af elbiler som er på markedet i dag." Elbiler på vej - og det har de været længe" åbner torsdag den 30. januar kl. 14 med taler af museets bestyrelsesformand Christoffer Susé, museumsinspektør Torkil Adsersen og talsmand for Elbilforeningen FDEL Martin Messer Thomsen.

Alle er velkomne til udstillingsåbningen, hvor der vil være gratis adgang til museets udstillinger og en lille forfriskning.

Danmarks Tekniske Museum er stiftet i København i 1911 af Dansk Industri og Haandværkerforeningen Kjøbenhavn. Museet er det statsanerkendte landsdækkende specialmuseum med nationalt ansvar for teknologi- og industrihistorie. Museet ligger ca. 40 minutters kørsel fra København på Fabriksvej 25 i Helsingør. bauer

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156