23948sdkhjf

UGENS LEDER - ...om de nye muligheder i vores branche

LEDER Motor-magasinets chefredaktør tænker 100 år tilbage til Londons gader - og hvordan der er noget at lære der - i alle hestepærerne - har han en pointe på.

LEDER

HAR DU OGSÅ hørt denne historie. London, for cirka 100 år siden. Der kom flere og flere hestevogne. Frygten var, at en dag ville hele London drukne i hestepærer.

DET SKETE JO ikke - der var da alt kom til alt ingen grund til panik. For mennesket finder jo altid på noget. Og sådan er det jo også denne gang; problemet CO2-udslip ser dramatisk ud, men vi finder jo nok på noget. Elbiler måske. Brintbiler måske. Eller noget helt tredje; det kan jo være den batteriteknologi, vi ikke kender endnu.

MEN HVORDAN SKAL den samlede autobranche så navigere i den grønne omstilling? Vi ønsker 2020’erne velkomne ved at spørge hele vejen rundt; 21 formænd og direktører for danske organisationer tager en dyb indånding, kigger helt ned i bunden af krystalkuglen og forklarer hvad de ser.

DE SER UDFORDRINGER, som det hedder på nudansk; jeg vil nu snarere sige, at de ser problemer - først og fremmest for værkstederne. Falder indtjeningen virkelig som i Norge med 40 procent?

SENESTE MELDINGER FRA vores brødre mod nord er, at det måske alligevel ikke er så slemt. Ikke mindst, fordi norske værksteder er begyndt at få øje på nye muligheder for indtjening.

OG I FORLÆNGELSE heraf peger flere af organisationerne på konkrete muligheder for nye penge - bl.a. service og kalibrering af alt det nye sikkerhedsudstyr, der ikke bare er på vej, men bliver lovkrav fra 2023.

SÅDAN ER DET -  jeg har lyst til at sige altid, men efter at have læst alle udtalelserne ændrer jeg det til - sådan er det oftest - der findes en løsning på alle de hestepærer. Og for den og de, der finder ud af præcist hvordan man gør det, er 2020’erne de nye muligheders årti.

Gas geben!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11