23948sdkhjf

FDM glæder sig over aktion mod forhandlere

Bilejernes organisation hilser det velkomment, at Motorstyrelsen kigger bilforhandlere efter i kortene for svindel med registreringsafgift,

Det er tilfredshed hos bilejerorganisationen FDM over, at Motorstyrelsen har intensiveret kontrollen med, om bilforhandlerne betaler de korrekte afgifter.

Styrelsen udsendte torsdag en pressemeddelelse,  hvor den oplyste, at en række bilforhandlere har betalt mindre i registreringsafgift, end de har oplyst til bilkøberne – og i strid med loven selv har beholdt differencen.

FDMs forbrugerøkonom Ilyas Dogru udtaler:

- At Motorstyrelsen nu vil se nærmere på udvalgte bilforhandleres indbetalte registreringsafgift, hilser vi velkommen. Det er en anerkendelse af den problematik, FDM længe har påpeget. Siden vi gjorde opmærksom på muligheden for at tjekke sin registreringsafgift, har vi fået mange henvendelser om uforklarlige differencer. I en række tilfælde har vores medlemmer efterfølgende fået penge retur. Nu har Motorstyrelsen også fokus på, at staten i en række tilfælde ikke har fået det korrekte afgiftsbeløb. Det bestyrker os kun i, at problemet har været større end hidtil antaget.

Ilyas Dogru understreger, at man som forbruger må man kunne forvente, at den registreringsafgift, der fremgår af slutsedlen og faktura, er den korrekte, som også indbetales til Skat.

- Sagen er også udtryk for, hvor uigennemskueligt det danske afgiftssystem er. Både for forbrugere og forhandlere. Derfor illustrerer det endnu en gang behovet for en omlægning af det nuværende værdibaserede registreringsafgiftssystemm siger han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094