23948sdkhjf

Ajour med de korte tema-nyheder

Elbil-lader fortrænger benzinpumpe // Nyt partnerskab i additiver // Støtter svensk forslag om gasombygning // Tysk leverandør får dansk website // Hyundai accelererer i brintteknologi

Elbil-lader fortrænger benzinpumpe

Det var en historisk begivenhed, da Circle K på Kiellands Plass i Oslo forleden skiftede en traditionel brændstofpumpe ud men en elbil-lader - formentlig som den første tankstation i verden. Årsagen er den store efterspørgsel efter hurtig-ladning af elbiler i Norge, hvor markedsandelen i nybilsalget af elbiler er 44 procent, mens det fossile brændstofsalg går ned på landsplan med tre procent i forhold til 2018. Generalsekretær Christina Bu fra Norsk Elbilforening fik æren af at klippe snoren på vegne av de norske elbilister. Fra venstre er det Håkon Stiksrud, direktør for e-mobility i Circle K og til højre for Christina Bu Sverre Rosén, Norges-chef i Circle K. (Foto: Terje Borud) 
 

//
 
Nyt partnerskab i additiver

Würth Danmark øger sin faglige sparring og service på additiv-området ved at indgå partnerskab med de to brancheaktører HV-Elektro og Esbjerg Cylinderservice. Würths partnerkreds tæller i forvejen BG Diesel og Dansk Cylinderservice. Würth kalder sig i en pressemeddelelse markedsleder på additiv-området og har med det tilstødende koncept af Toolcompass specialværktøjer et omfattende produktprogram, som hjælper værksteder med at løse motorudfordringer, evt. med vejledning fra Würths additiv- og motorspecialister. Der kan dog være helt specifikke udfordringer, hvor additiver og værktøj skal suppleres af kompetente hænder og specialværktøj, og her træder partnerne til, når opgaven er særlig genstridig - eksempelvis med fastsiddende dyser eller gløderør. Markedschef hos Würth, Søren Graabach, håber det sparer kunderne tid, frustrationer og penge.

//
 
Støtter svensk forslag om gasombygning

Konvertering af benzinbiler til alternative drivmidler som metangas er i fuld gang i vores søsterland Sverige, hvor bilbrancheforbundet SFVF støtter et politisk forslag om 20.000 kroner til bilejerne for ombygning. I Sverige findes i dag omkring 50.000 gasbiler, og metangas fra madaffald og gødning kan fodre 1.000.000 biler, der kan konverteres fra 2010, ifølge Bo Ericsson fra Sveriges Fordonsverkstäders Förening. En gennemsnitsbilists CO2-udledning kan nedbringes fra 187,6 til 28 gram per svensk mil ved at gå fra benzin til metangas, viser beregninger.

//


Tysk leverandør får dansk website

Den tyske olie- og additivspecialist Liqui Moly har nu et dansk website. På www.liqui-moly.dk kan bilister og værksteder finde mange informationer om kemi til biler. Her kan man også, med få klik og via nummerplade-indtastning, finde ud af, hvilken af de mange forskellige olier, der er den rette til bilen. Leverandøren har cirka 4000 produkter med motorolier, additiver, smørestoffer, pastaer, spray og bilplejeprodukter samt klæbe- og tætningsmaterialer. Virksomheden sælger i over 120 lande.

//


Hyundai accelererer i brintteknologi

Hyundai har investeret strategisk i tre ledende virksomheder inden for brintteknologi - svenske Impact Coatings AB, israelske H2Pro og schweiziske GRZ Technologies, der hver især udvikler løsninger inden for brændselsceller, brintproduktion og brintlagringsteknologi. Med investeringerne vil Hyundai styrke, hvad bilproducenten kalder sin førerposition på det globale marked for brintbrændsel på baggrund af stigende efterspørgsel på brændselscelle-teknologi. Samarbejdet vil give Hyundai mulighed for at udvide sin brintinfrastruktur og forbedre effektiviteten af udvikling af brintbiler (FCEV), der vil give billigere brintbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109