23948sdkhjf

Billige elbiler ser ud til at fortsætte

Der tegner sig et flertal med De Radikale og blå blok for udsættelse af ny afgift fra årsskiftet i forbindelse med finansloven.

BILAFGIFTER Elbilerne kan formentlig holde sig på sit nuværende niveau og undgå en stigning fra nytår, som ellers vedtaget politisk. De Radikales leder, Morten Østergaard, bebuder, at partiet ønsker, at elbilerne ikke kommer til at stige i afgift, uanset hvornår der måtte komme den store bilafgiftsreform, som en kommission sidder og kigger på.

- Det giver ikke så meget mening, at vi skal opleve, at afgifterne på elbiler stiger, når et stort flertal sidder og forhandler om en klimalov, der blandt andet baserer sig på, at der skal køre flere elbiler i Danmark, siger han ifølge Ritzau.

Dermed er De Radikale på linje med partierne i blå blok. Med de borgerlige partiers mandater og De Radikales vil der dermed kunne dannes et flertal for afgiftsfrie elbiler uden om regeringen.

Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti vil med et beslutningsforslag udsætte indfasningen af registreringsafgiften for elbiler med ét år. Det vil sige til og med 2021.

Partierne, der onsdag aften mødte op til forhandlinger, er dog overbeviste om, at de nok skal blive enige om en samlet finanslov, skriver Ritzau.

Ifølge SF-formand Pia Olsen Dyhr er parterne langsomt ved at nærme sig hinanden, og en aftale bør derfor være på trapperne.

- Vi er tæt på, men der er altid i slutspurten nogle udfordringer, der skal løses, og det kræver, at vi læner os mod hinanden, siger hun til nyhedsbureauet.

Også finansminister Nicolai Wammen (S), der sidder for bordenden ved forhandlingerne, fornemmer, at parterne så småt er ved at blive enige.

Han vil dog ikke love, at en aftale kommer på plads onsdag.

- Når fire partier kæmper for hvert sit synspunkt, og vi ikke har flere penge, end dem vi på fornuftig vis kan skaffe, og regeringen også vil sætte velfærd og klima først, så har vi en opgave, vi skal have løst, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19