23948sdkhjf

Nyt tilbud: Skift firmabil hver niende måned

Semler-ejede Dribe sætter fokus på markedet for firmabiler og forkorter den typiske firmabilperiode med en fjerdedel gennem en ny type abonnementsordning.

OMLÆGNING Større fleksibilitet til virksomheder med bilpark ved medarbejdernes hyppigere jobskifter. Det er baggrunden for, at landets største bilimportør, Semler, nu, via sin bilabonnementstjeneste Dribe, tilbyder en forkortet bindingsperiode med konceptet Dribe at Work af biler fra Volkswagen, Audi, Skoda og Seat.

Den nye firmabilordning har en bindingsperiode på blot ni måneder. Til sammenligning er bindingsperioden på leasede firmabiler normalt 36 til 48 måneder.

Med Dribe-løsningen risikerer virksomhederne ikke længere at stå tilbage med en bil i måske flere år, hvis medarbejderen skifter job, anfører Dribes adm. direktør Lars Eegholm.

- Dermed bliver det nemmere og mere fleksibelt for de danske virksomheder at tilbyde deres medarbejdere en firmabil. I dag er en virksomhed bundet af en firmabil, hvis en medarbejder forlader virksomheden, og der ikke står en kollega klar til at overtage den. Det passer ikke særlig godt med en moderne arbejdsstyrke, hvor de ansatte skifter job langt oftere end før, og derfor afholder mange virksomheder sig i dag fra at tilbyde firmabiler til deres ansatte. Den udfordring vil vi gerne forsøge at løse med Dribe at Work, siger Lars Eegholm.

Dribe er udviklet af Semler Innovation og har siden februar 2018 tilbudt private forbrugere bil på abonnement.

Andre fordele ved Dribe-ordningen er, at medarbejderne hurtigere kan udskifte bilen, hvis arbejdsopgaver eller private behov ændrer sig - ligesom de kan se frem til at få ny bil minimum én gang om året.

Forbedrer sikkerhed og miljø

Øvrige argumenter fra Dribe er, at virksomhederne desuden konstant er opdateret med en sikker og miljørigtig bilflåde, fordi bilerne er fabriksnye og skiftes oftere. Medarbejdere og virksomhed sparer tid, sammenlignet med andre firmabilsordninger, da al administration sker digitalt. Via en app kan hver medarbejder selv booke biler, der opfylder virksomhedens bilpolitik, og som ligger inden for den økonomiske ramme.

Forventer 4000 medlemmer

Dribe at Work henvender sig især til små og mellemstore virksomheder, som ønsker et mere fleksibelt alternativ til de øvrige firmabilordninger på markedet. I 2018 blev der registreret flere end 100.000 personbiler til danske virksomheder, og af dem var omkring 65.000 leasede. Cirka 180.000 danskere har i dag bil via arbejdet, oplyser Dribe, der forventer at have ca. 4.000 medlemmer ved udgangen af 2019. 

Prisniveau som erhvervsleasing
I følge Dribe svarer priserne på Dribe at Work til erhvervsleasing. En VW Passat Variant Elegance PLUS 2,0 TDI 150 HK DSG7 koster 5.799 kr. månedligt. Prisen inkluderer service- og reparationsaftale, forsikring inkl. glasskadedækning, vejhjælp samt sommer- og vinterdæk inkl. dækskifte og -opbevaring.


 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094