23948sdkhjf

UGENS LEDER ...om de mange årets bil- og ærespriser

Der er jo konkret mersalg i awardpriser og i at vinde årets det ene og årets det andet-priser. Godt så. Men hvis der er for mange priser, mister de deres værdi, advarer chefredaktør Flemming Haslund i ugens leder.

LEDER

VI GÅR TIL messer over hele landet, og vi fejrer en stribe af årets biler - Årets Brugtbil for et par uger siden, Årets Businessbil for et par dage siden og onsdag i næste uge er det så den "rigtige" Årets Bil i Danmark. Om kort tid er det så tid at kåre Årets Varebil, til foråret kårer vi den internationale Årets Bil, og senere i 2020 skal der så kåres en Årets GTI. Og forresten sprang jeg Det Gyldne Rat og Årets Brugtbil over, ligesom Årets Bil i Japan og Korea og i Albanien. Og Årets Motorer, hvoraf der er 30 eller flere.

OG VI FEJRER hinanden i Cirkusbygningen af alle steder - 23 titler til en række forskellige firmaer i vores branche i tirsdags. Og champagnen flyder.

SÅ DER ER fuld fart på i autobranchen i øjeblikket; her er en strøm af firmaer, der har dygtighed og udsyn til at gi’ den gas og klappe sig selv på skuldrene. Bilsalget er på sit høje niveau; måske rammer vi i 2020 ny rekord. Og ja, der sælges så mange nye biler, at mange af de frie værksteder slet ikke når at opdage, at de faktisk er ved at tabe markedsandele.

MEN LIGE PRÆCIS i dag springer jeg det over - for nu fejrer vi alt muligt. Men alligevel er der grund til lige at hejse et advarselsflag. For der er fare for, at der går "spam" i den. Det gode ved især rækken af årets det ene og årets det andet er jo, at der er konkret salg i det. En importører har sat tallet 4000 flere biler solgt efter at have vundet titlen Årets Bil i Danmark. Sådan.

SÅ DET ER da bare at opfinde nogle flere titler - altså lige indtil vi rammer balancepunktet, hvor kunderne bare bliver lige glade og kører videre i deres gamle bil.

KENDER DU UDTRYKKET "spiel-verderber?" Det gjorde jeg mig vist skyld i her.

TIL LYKKE TIL alle vinderne.

Gas geben!

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11