23948sdkhjf

Gå bare efter EUX - den giver ekstremt mange muligheder

- Jeg vil holde mine muligheder åbne og have mulighed for at komme videre i livet, siger Christian Schelle Noach om sit valg. - EUX er en hård uddannelse med meget hjemmearbejde, men den giver også ekstremt mange muligheder.

"Det er ikke så farligt"
EUX-uddannelsen kaldes Danmarks hårdeste ungdomsuddannelse, fordi eleverne skal have gymnasiale niveauer i mange fag på kort tid og med færre timer end på gymnasiet. Det afholder dog ikke Christian Schelle Noach fra at anbefale EUX til andre unge: - Du kommer ikke sovende til det, og du skal følge ordentligt med og sørge for ikke at komme bag-ud, siger han. - Men jeg vil ikke gøre det til en skræmmekampagne. Det er slet ikke så farligt, hvis du sørger for at komme ordentligt i gang og finde dit eget tempo. Til gengæld får du en fed uddannelse.Ikke umuligt at finde læreplads
EUX-uddannelsen er forholdsvis ny, og lærepladserne har ikke hængt på træerne. Mange små og mellemstore virksomheder er skeptiske over for uddannelsens lange skoleperioder, og det vidste Christian Schelle Noach godt fra begyndelsen:

- Jeg havde godt hørt, at det var svært at få en læreplads, men det var faktisk ikke så svært, da det kom til stykket. Jeg søgte måske 30-40 steder, før jeg fik en praktik hos Johansen Biler, hvor jeg endte med at få læreplads. Det var altså ikke så slemt.

Indehaver hos Johansen Biler, Palle Søderholm er da også blevet så begejstret, at virksomheden fremover vil have to EUX-lærlinge ad gangen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.079