23948sdkhjf

Dygtige unge drog til Rusland

En ung autolakerer og en ung karrosseritekniker deltog ved WorldSkills i Rusland i august, og selv om de ikke kom hjem med medaljer, har det været alle forberedelserne værd.

To 21-årige autofolk, autolakerer Philip Bang-Pedersen og karrosseritekniker Simon Jacobsen, repræsenterede den danske autobranche ved WorldSkills 2019 i Kazan i Rusland sidst i august.

Og selv om de kom hjem uden medaljer, er de begge yderst tilfredse med deres deltagelse og udbytte, trods den megen tid til forberedelse.Philip og Simon var med på det danske landshold, som bestod af 14 unge talenter, der alle havde trænet ihærdigt det meste af sommeren om til VM i håndværksfag.

WorldSkills 2019 samlede mere end 1300 unge håndværkstalenter fra 62 nationer til kamp om guld, sølv og bronze i 56 forskellige fag.

Selv om det danske landshold for første gang i mange år kom hjem fra WorldSkills uden metal af guld, sølv eller bronze, sikrede både Simon og Philip sig en særlig udmærkelse i form af de såkaldte Medaillons of Excellence.

Bedre under pres
Philip Bang-Pedersen var bedste autolakerer ved DM i Skills tilbage i april, og siden trænede han en del ved siden af det daglige arbejde i hverdagen, hvor han arbejder hos Elkjærgruppen i Lynge.

Læs også: Sara stræber efter succes med bilerne


- Det betød, at arbejdsprocesserne, det strømlinede og bestemt også det med at arbejde under pres er blevet lettere, sagde han lige inden turen til VM.

Har været det hele værd
Philip Bang-Pedersen kommer fra Vedbæk, og har stået i lære hos firmaet Elkjærgruppen i Lynge. Han blev færdig som autolakerer i februar i år via skolen College 360 i Silkeborg.

Der deltog 27 i VM-konkurrencen hos autolakererne i Rusland, og Philip nåede en 13. plads.

- Det var et tæt løb. Med over 700 point synes jeg, det blev et flot resultat for mig, men jeg ville da gerne have opnået en bedre placering og nået mere inden for detalje-arbejdet, men vi er oppe imod lande som Kina, der sætter langt mere af i tid og penge til deres deltageres deltagelse, siger Philip en god måned efter VM-turen.

Læs også: Anders ringede sin læreplads hjem fra Læsø


- Men det har været det hele værd. Deltagelsen har givet mig meget fagligt. En større forståelse og mulighed fora t lege med tingene, siger Philip.

Han mener, at som autolakerer er endt på rette hylde og forventer at blive hos Elkjærgruppen en rum tid.

Artiklen er en del af temaet Min Fremtid 2019.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.113