23948sdkhjf

Ny aktør vil udfordre markedet for opladning

Med Intelligent software vil nystartet Spirii går målrettet efter at dække uopfyldt behov hos bl.a. virksomheder, kommuner, boligforeninger, der skal oplade elbiler.

STRØM Danmarks tårnhøje grønne ambitioner, et elbilmarked i rivende udvikling og en stigende efterspørgsel på ladeinfrastruktur til elbiler, kræver nytænkning og innovative løsninger.

Det mener en gruppe erfarne specialister inden for eMobility, som derfor har valgt at satse stort på at imødekomme markedets uopfyldte behov for effektiv og intelligent opladning til elbiler.

Det har ført til etablering af selskabet Spirii, der sætter fra land med et solidt investor-grundlag i ryggen - herunder en kapitalindsprøjtning på et større millionbeløb fra den internationale koncern GNRGY, der bl.a. producerer ladeudstyr til elbiler.

- Hvis vi skal understøtte den enorme vækst i elbilmarkedet de kommende år, er der behov for at tænke innovativ og fremtidssikret opladning. Vi skal væk fra primært at fokusere på offentlig ladeinfrastruktur til også at understøtte smart opladning derhjemme og i det semi-offentlige - på arbejdspladsen, p-huse, boligforeninger og ved indkøbssteder - de steder hvor elbiler holder stille længst tid, fortæller Spiriis adm. direktør Tore Harritshøj, der som tidligere adm. direktør i energiselskabet E.ON kommer med mange års erfaring fra eMobility-markedet. Han fortsætter:

- Det skal ske på en måde, så belastningen af elnettet minimeres mest muligt og brugeroplevelsen er enkelt og smart. Den udfordring løser Spirii - blandt andet ved hjælp af den innovative software, som vores specialister har udviklet.

Sammen med selskabets stifter og driftsdirektør, Torben Fog, som kommer med over 10 års erfaring med udvikling af ladeløsninger til elbiler, ser Tore Harritshøj et stort uopdyrket potentiale i markedet, især når det gælder intelligent software og digitale løsninger til opladning.

- Vores unikke position er vores software. Vi kan levere intelligente løsninger, som vi tror på bliver en helt almindelig del af fremtiden. Vores målsætning er, at vi inden for de næste to til tre år bliver en af de vigtigste spillere på det nordiske marked for intelligent opladning af elbiler, anfører han. Tore Harritshøj vil dog ikke sætte tal på, hvor mange installationer selskabet vil opnå de kommende år.

Fokus på software
Tore Harritshøj er tiltrådt som administrerende direktør i Spirii oktober 2019, og tilslutter sig dermed en udbrydergruppe bestående af eMobility-specialister fra E.ON, der desuden kommer med erfaring fra både Clever, Tesla, Better Place og GreenMobility.

Gruppen har målrettet fokus på at udvikle software og smarte opladningsløsninger og opfylde et omfattende behov hos bl.a. virksomheder, kommuner, boligforeninger og p-huse, der nemt og effektivt skal kunne oplade kunders, beboeres, gæsters og egne elbiler. Spirii vil udvikle og tilbyde løsninger til disse segmenter med fokus på digitale platforme, enkelthed og effektivitet - både når det gælder brugerinterface, pris og intelligent opladning.

- Udviklingen på markedet går nu så hurtigt, at der er behov for et koncept for ladeløsninger, der sikrer, at man meget hurtigt kan adaptere nye teknologier, kundeadfærd og -behov. Med Spirii bygger vi en forretningsmodel og en platform, der sikrer dette siger Tore Harritshøj og fortsætter:

- Når vi sælger ladeløsninger til virksomheder, kommuner, p-huse og boligforeninger kobler vi os på kundens strømleverandør. Vi arbejder proaktivt på en roamingløsning, så vores kunder kan tilgå det offentlige netværk både i Danmark og resten af Europa, slutter han.

Sådan virker Spirii

Med Spiriis software og ladeplatform, Spirii Connect, kan kunden nemt overskue og tilgå opladning i ladenetværket med moderne betalingsløsninger.

Platformen giver mulighed for kommunikation med ladestandere, løbende monitorering og online fejlretning, ligesom ny software hele tiden kan pushes ud til ladestanderne.

Platformen giver virksomheder, kommuner og boligforeninger mulighed for at tilbyde adgang til opladning tog differentiere mellem brugere, pris og afregning.

Når ladestanderne er tilknyttet Spirii Connect bliver der automatisk sørget for, at de tilkoblede elbiler konstant får maksimal udnyttelse af strømkapaciteten.

Med Spiriis intelligente software og ladeløsninger kan man minimere den samlede samfundsomkostning i forbindelse med elektrificering af transporten.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062