23948sdkhjf

Ny aktør vil udfordre markedet for opladning

Med Intelligent software vil nystartet Spirii går målrettet efter at dække uopfyldt behov hos bl.a. virksomheder, kommuner, boligforeninger, der skal oplade elbiler.

STRØM Danmarks tårnhøje grønne ambitioner, et elbilmarked i rivende udvikling og en stigende efterspørgsel på ladeinfrastruktur til elbiler, kræver nytænkning og innovative løsninger.

Det mener en gruppe erfarne specialister inden for eMobility, som derfor har valgt at satse stort på at imødekomme markedets uopfyldte behov for effektiv og intelligent opladning til elbiler.Det har ført til etablering af selskabet Spirii, der sætter fra land med et solidt investor-grundlag i ryggen - herunder en kapitalindsprøjtning på et større millionbeløb fra den internationale koncern GNRGY, der bl.a. producerer ladeudstyr til elbiler.

- Hvis vi skal understøtte den enorme vækst i elbilmarkedet de kommende år, er der behov for at tænke innovativ og fremtidssikret opladning. Vi skal væk fra primært at fokusere på offentlig ladeinfrastruktur til også at understøtte smart opladning derhjemme og i det semi-offentlige - på arbejdspladsen, p-huse, boligforeninger og ved indkøbssteder - de steder hvor elbiler holder stille længst tid, fortæller Spiriis adm. direktør Tore Harritshøj, der som tidligere adm. direktør i energiselskabet E.ON kommer med mange års erfaring fra eMobility-markedet. Han fortsætter:

- Det skal ske på en måde, så belastningen af elnettet minimeres mest muligt og brugeroplevelsen er enkelt og smart. Den udfordring løser Spirii - blandt andet ved hjælp af den innovative software, som vores specialister har udviklet.

Sammen med selskabets stifter og driftsdirektør, Torben Fog, som kommer med over 10 års erfaring med udvikling af ladeløsninger til elbiler, ser Tore Harritshøj et stort uopdyrket potentiale i markedet, især når det gælder intelligent software og digitale løsninger til opladning.

Læs også: Dansk ladeoperatør udvider og sikrer stor investeringspartner

- Vores unikke position er vores software. Vi kan levere intelligente løsninger, som vi tror på bliver en helt almindelig del af fremtiden. Vores målsætning er, at vi inden for de næste to til tre år bliver en af de vigtigste spillere på det nordiske marked for intelligent opladning af elbiler, anfører han. Tore Harritshøj vil dog ikke sætte tal på, hvor mange installationer selskabet vil opnå de kommende år.

Fokus på software
Tore Harritshøj er tiltrådt som administrerende direktør i Spirii oktober 2019, og tilslutter sig dermed en udbrydergruppe bestående af eMobility-specialister fra E.ON, der desuden kommer med erfaring fra både Clever, Tesla, Better Place og GreenMobility.

Gruppen har målrettet fokus på at udvikle software og smarte opladningsløsninger og opfylde et omfattende behov hos bl.a. virksomheder, kommuner, boligforeninger og p-huse, der nemt og effektivt skal kunne oplade kunders, beboeres, gæsters og egne elbiler. Spirii vil udvikle og tilbyde løsninger til disse segmenter med fokus på digitale platforme, enkelthed og effektivitet - både når det gælder brugerinterface, pris og intelligent opladning.

- Udviklingen på markedet går nu så hurtigt, at der er behov for et koncept for ladeløsninger, der sikrer, at man meget hurtigt kan adaptere nye teknologier, kundeadfærd og -behov. Med Spirii bygger vi en forretningsmodel og en platform, der sikrer dette siger Tore Harritshøj og fortsætter:

- Når vi sælger ladeløsninger til virksomheder, kommuner, p-huse og boligforeninger kobler vi os på kundens strømleverandør. Vi arbejder proaktivt på en roamingløsning, så vores kunder kan tilgå det offentlige netværk både i Danmark og resten af Europa, slutter han.

Sådan virker Spirii

Med Spiriis software og ladeplatform, Spirii Connect, kan kunden nemt overskue og tilgå opladning i ladenetværket med moderne betalingsløsninger.

Platformen giver mulighed for kommunikation med ladestandere, løbende monitorering og online fejlretning, ligesom ny software hele tiden kan pushes ud til ladestanderne.

Platformen giver virksomheder, kommuner og boligforeninger mulighed for at tilbyde adgang til opladning tog differentiere mellem brugere, pris og afregning.

Når ladestanderne er tilknyttet Spirii Connect bliver der automatisk sørget for, at de tilkoblede elbiler konstant får maksimal udnyttelse af strømkapaciteten.

Med Spiriis intelligente software og ladeløsninger kan man minimere den samlede samfundsomkostning i forbindelse med elektrificering af transporten.

Hold dig opdateret med Motor-magasinet

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu
Plus

Salgsrekord for nye biler i 2019 - kan 2020 så undgå at blive en katastrofe

Bilsalget satte rekorder sidste år. Efter salgssucces og corona ligner 2020 én stor nedtur. Men ikke nødvendigvis; således ser fx Bjarne Nielsen frem til en travl sommer med ketchupeffekt.

Autohuset Vestergaard klar med digital korttidsleasing

Bilforhandleren Autohuset Vestergaard lancerer den digitale løsning VestergaardGO, som skal sikre bilhusets 12 bilmærker en platform med et stort udvalg af personbiler i alle prisklasser.

Plus

Ambassadørerne - de omsætter fart til salg

Lynhurtig markedsføring: De elsker at køre racerbil. Altså elsker. At spænde selen. Og hjelmen. At vride handskerne på. Og så tage det ternede flag

Bilimportører vil udelukke en million biler fra store danske byer

Plus

Ejner Hessel præsenterer ny direktør og et tilfredsstillende regnskab

Bjarne Hessel afløses af svigersønnen Benjamin Mahr, der skal lede en af Danmarks største bilforhandlere.

Bilsalget på vej ud af corona-krisen

Efter et par hårde måneder, giver salgstallene for juni måned grund til optimisme. Den forgangne måneds bilsalg var kun beskedent lavere end i juni 2019, viser tallene fra De Danske Bilimportører.

Nyhedsbrev

8.403 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Her købes flest og færrest elbiler

Online Avis Arkiv
Plus

Folketinget tager næste skridt mod elbiler

Der blev i nat givet håndslag på en aftale til efteråret om bilafgifter. Aftalen lægger op til en varig løsning for afgifter på både eldrevne og fossildrevne biler. Flere ladestandere og flere kommunale elbiler er konkrete løfter

Plus

Se listen: De modtager mest i lønkompensation

Den danske autobranche har foreløbig fået lønkompensation for over 300 mio. kr. Tre bilforhandlere stopper listen.

Sådan bliver bilsælgeren digital

Mommark, Auto-IT og Bilbranchen står bag ny digital uddannelse i bilbranchen med fokus på kundens digitale rejse.

Plus

Elbil-markedet hæmmet af dyr ladestrøm på farten

Danske elbilister i foreningen FDEL har klaget til Forbruger- og Konkurrencestyrelsen over, hvad de kalder en jungle af hæmmende prisstrukturer, som kan hindre salget af elbiler.

Vettel: Ferrari tilbød mig aldrig en ny kontrakt

Plus

Byens Bilpleje ind i Sverige via opkøb

Vækst uden for Danmarks grænser er målet, og Tyskland, Norge og Finland er også i pipelinen.

Plus

Formel 1 for begyndere

Har du aldrig tilbragt en weekend i sofaen med fjernsynet kørende til lyden af brølende V6-motorer? Og giver denne sommers staycation anledning til at tjekke motorsportens kongeklasse ud. Så er her en guide, der klæder dig på til at få styr på, hvad der foregår og hvornår.

Plus

En uforudsigelig F1-sæson i vente

Vinder Hamilton sit syvende verdensmesterskab? Hvordan vil en "fyret" Vettel gebærde sig? Og kan Kevin blive best of the rest? I weekenden flages F1 2020 i gang igen.

Det betyder Motorstyrelsens stramninger for importbiler

Derfor vælger køberne et bilmærke

Hvad er de væsentligste årsager til, at du har valgt netop den bil?

Plus 1

Skatteministeren: Fuld stop for snyd med import af brugte biler

DEBAT. Skatteminister Morten Bødskov (S) har skrevet dette indlæg til Motor-magasinet, hvor han vil gøre op med fejl og snyd inden for motorområdet.

Skat skærper kontrol med import af brugte biler

Motorstyrelsens stikprøver viser tegn på muligt snyd ved import af brugte biler. Skat er klar med nye initiativer.

Forsigtig optimisme i bilbranchen

Seneste tal tyder på, at bunden af coronakrisen er nået, og at både nybilsalget og eftermarkedet er på vej tilbage mod niveauet før corona-situationen satte ind.

Plus

Steffensen ude som direktør

Motorstyrelsen klar til vurderinger

1. juli lukker selvanmelderordningen ved eksport af biler. Sådan har Motorstyrelsen forberedt sig på at at kunne værdifastsætte bilerne.

MG vælger Digital-Servicebook som leverandør

Digital tilgang hos relancerede MG til bilsalg og servicemarkedet har ført til det nye samarbejde. Digital-Servicebook forventer flere bilmærker i sit system.

Corona og konsekvenserne
Lønkompensationen forlænges

Frem til 29. august kan virksomheder fortsat søge om kompensation for at sende ansatte hjem med løn. Den danske autobranche har pr. 11 maj fået lønkompensation for over 300 mio. kr.

Østjysk BMW-specialist vil geare op

Samsø har flest elbiler

Ny dæk-direktør

Auto IT siger farvel til næstformand

Plus

Tre nye i bestyrelsen hos Skorstensgaard

Når en brugt bil er gennemtæret

Tysk firmabil i Danmark: Porsche gav skattesmæk

Plus

Racerklassen TCR er på TV - konkurrenten Super GT på Facebook

Plus

Ny direktør for Hella i Danmark

Plus

Større rokade i Interdans bestyrelser

Sådan undgår du at betale for meget i afgift

Plus

Q&A - hvem skal servicere de nye MG'er

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efterspurgt funktion til bilforhandleres hjemmeside klar

Blikkenslager / Tekniske isolatør søges

DFD's helt egen shop er nu live

Vidste du, at du kan spare plads ved at stable beholdere?

En emballage der gør en forskel

Yderligere støtte til erhvervsuddannelserne

Hvad siger du til et gratis miljøtjek?

Enorm efterspørgsel på lejebiler og mobilitetsløsninger

Centralstøvsugeranlæg til produktionshal til frøproduktion

Er den nye Defender for blød? Her er Ineos Grenadier

Punkt- og støvsugning fra posepakkemaskine hos Wewers Mørtel

Tilbage til fremtiden - brugttest af BMW i8

Gratis e-fakturering - e-conomic sætter ny standard

Tre trin for at finde dit nye brandsikre skab fra DENIOS

Nyt overblik i AutoDesktop gør mersalg lettere

Coronafrygt? Kør-selv er den sikreste form for ferie

Udsugning af olietåge og svejserøg hos J.E. Pedersen

Kabelforskrækket? Nu kan Jaguar I-Pace oplades trådløst

Har du hørt om SpillGuard®?

Mange forespørgsler på udsugning hos tandlæger i hele Verden

Højresvingskamera giver bedre overblik

Øget effektivitet med MoonWalk - automatiseret blandeanlag

Anlæg til svejserøg, slibestøv og let olietåge

Range Rover Evoque er vokset ud af dametasken

COVID-19: bott Care Screen

Send til en kollega

0.251