23948sdkhjf

UGENS LEDER ... om unge i autobranchen

Kom nu, appellerer Motor-magasinets chefredaktør Flemming Haslund i ugens leder. Der er masser af unge derude, der vil ind i branchen. Men det kræver indsats at få dem sluset ind, siger han.

LEDER

MANGELEN PÅ ARBEJDSKRAFT - den er der lige nu. Og det bliver kun et endnu større problem ind i 20’erne. Det er et ægte problem for autobranchen. Men også på det store plan tales der om lærlingemangelen - vi må have flere fra gymnasierne over i de "rigtige" fag, Politikerne står i kø med dette budskab.

MEN HVAD SKER der så? - ikke en døjt, sukker mange.

DET ER IMIDLERTID ikke rigtigt - faktisk er der mange, der gør noget helt konkret. Men endnu mere afgørende er det, at der er mange piger og drenge - ja, også piger - der har lyst til at komme ind i den firehjulede branche. For at rode med motorer, for at komme med på elbils-bølgen, for at få fod under eget bord - for at gøre karriere slet og ret.

DET TØR JEG sige; det fremgår nemlig af det specialmagasin, der i dag følger med Motor-magasinet. Min Fremtid har vi valgt at kalde det 48 sider magasin, der retter sig direkte til unge i folkeskolen. Vi har skrevet direkte til pigerne og drengene; men der er al grund til at læse med.

FOR HER ER eksempel efter eksempel på, at unge, der med kreativitet og vilje selv finder ind på værkstederne, piger, der synes, at motorer er spændende, piger, der så lyset i autobranchen via Formel 1, en ung mand på 23 år, der købte sit eget værksted. Sådan.

VI OPREGNER OGSÅ al det konkrete, der foregår lige nu: F.eks Autohusets Vestergaards særlige program for unge, f.eks. kampagnen Tun Din Fremtid med Henrik Hansen fra Dansk Bilbrancheråd i spidsen, og DASU’s program til skolerne, Hestekræfter på skoleskemaet.

SÅ DET KØRER, men det kører ikke stærkt nok. Der må mere til. Flere må aktivt - og også med penge - ind i kampen for at fortælle, at der er fede jobs og store karrieremuligheder i autobranchen.

KOM NU! DET gælder også dig, det gælder også din virksomhed.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109