23948sdkhjf

Formel 1 med mindre frontvinge og større hjul

Så kender vi reglerne for Formel 1-bilernes konstruktion og udseende fra sæson 2021. Flere overhalinger og bedre chancer for de mindre teams satser sportens ledelse på.

REGLER Den forkerte vej eller en spændende udfordring?

Formel 1-kørerne reagerer meget forskelligt på det nye reglement for F1-biler fra sæson 2021.

Bilerne kommer til at se bedre ud - sådan vurderer i hvert fald mange, bl.a. takket være en mindre frontvinge, en større hækvinge og ikke mindst hjul med større fælgdiameter.

Med ændrede vinger og karrosseriform skulle slipvinden efter bilerne endvidere blive "renere," hvilket skulle gøre det lettere at overhale, idet bilen bagfra ikke mister så stor stabilitet som i dag. Uændret er F1-motorerne; fortsat 1,6-liters V6 med hybrid.

Kritisk Vettel

Men hvad med bilernes fart? Det vurderes, at den gennemsnitlige omgangstid vil blive mere end tre sekunder langsommere end i denne sæson.

Ferraris Sebastian Vettel er kritisk over for de nye racere.

- Bilerne er mere spektakulære nu, og det har de været siden 2017, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP. Før den gang synes jeg, de var ret langsomme. Nu ved vi, hvad bilerne er i stand til. Det er mere spændende.

- I min optik er det den forkerte vej at gå, at bilerne bliver så tunge, siger tyskeren videre.

Modsatte holdning har den nye verdensmester, Mercedes Lewis Hamilton. Han betragter de nye regler som en regulær udfordring og siger:

- Jeg elsker altid en udfordring. Mercedes har vist, at vi er de bedste til at reagere, når der kommer ændringer. Teamet betragter det som en spændende udfordring - jeg betragter det som en spændende udfordring. Det bliver interessant.

Med de nye regler indføres også et budgetloft for hvert hold. Loftet er på 175 millioner dollar svarende til knap 1,2 milliarder kroner i den øjeblikkelige kurs.

Det er cirka halvdelen af det, som teams som Mercedes, Ferrari og Red Bull bruger, mens andre ikke bruger nær så meget.

Desuden skal sæsonen udvides til maksimalt 25 grandprixer. I dag er der 21 grandprixer i kalenderen, mens der næste år køres 22.



ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203