23948sdkhjf

Danske robotter hjælper Ford

Ford-fabrik i Spanien bruger Dansk robot i produktionen.

AUTOMATISERING På Fords fabrik i Almussafes ved Valencia i Spanien produceres modellerne Kuga, Mondeo og S-Max med hjælp fra robotter fra det danske fiorma MiR.

Produktionen er automatiseret med flere industrielle robotter som nøgleelement. For at holde produktion i gang er det vigtigt, at de rigtige industri-og svejsematerialer leveres til de forskellige robotstationer. Før MiR-robotternes ankomst blev dette håndteret manuelt. Det var en ensformig og tidskrævende opgave for medarbejderne.

Derfor købte Ford forhalvandet år siden sin første MiR100 robot, som nu leverer delene de rigtige steder i produktionsanlægget. I dag kører tre MiR robotter rundt på anlægget og ifølge MiR er det de første samarbejdende autonome mobile robotter i et Ford-produktionsanlæg i Europa.

Om MiR

Mobile Industrial Robots blev stiftet i 2013 og producerer prisbillige robotter til industriel brug på lagre. Virksomheden eksporterer til omkring 40 lande og henter størstedelen af sin omsætning på salg i udlandet. MiR er en del af den fynske robotklynge og virksomheden blev i 2018 købt af amerikanske Teradyne for op mod 1,5 milliarder kroner. 


Den mobile robot undgår uforudsete forhindringer, er i stand til at ændre sin rute eller stoppe, når det er nødvendigt og fungerer sikkert sammen med mennesker og andre køretøjer i anlægget.

- Vi programmerede robotten med et kort over hele anlægget. Ved hjælp af dette kort og robottens sensorer kan den køre autonomt og sikkert rundt mellem maskiner og mennesker. I begyndelsen stirrede operatørerne på robotten, som om det var en science fiction-film, når den kørte forbi. Nu fortsætter de blot med deres arbejde og ved, at robotten er smart nok til at køre udenom dem, siger Eduardo García Magraner, ingeniør og leder af afdelingen Body & Stamping,som har fået fordelene af de nye autonome mobile robotter.

Sparer 40 mandetimer
Tests udført af Ford viser, at én mobil robot frigør op til 40 mandetimer pr. dag. Dermed kan de ansatte bruge deres tid på mere komplekse opgaver.

- Vi er stolte af at have en af de mest innovative fabrikker i Europa og af at være first movers i brugen af kollaborative mobile robotter til distribution af materialer. Det gør vores interne logistik mere effektiv, siger Pepe Pérez, Corporate Communications Manager hos Ford España. Han fortsætter:

- Vi er så tilfredse med vores 3 MiR-robotters distribution af industrimaterialer, at vi nu ser frem til at finde nye områder at bruge dem på, både i vores egen afdeling og på andre anlæg. Robotterne lærer selv nyt løbende og interagerer nu perfekt og sikkert med både medarbejdere, gaffeltrucks og alle andre elementer på fabriksgulvet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141