23948sdkhjf

Fokus på elbiler i finansloven

Finanslovsforhandlingerne fortsætter mandag med fokus på klimaindsats. SF og Enhedslisten har fokus på elbiler.

ELBILER SF's formand, Pia Olsen Dyhr, vil presse på for, at der bliver afsat flere penge til den grønne omstilling, end regeringen lægger op til i sit finanslovsforslag.

Det fortæller formanden på vej ind til forhandlinger med finansminister Nicolai Wammen (S) mandag.

- Vi skal diskutere grøn omstilling. Det handler om elbiler, flyafgift og en mere klimavenlig adfærd i vores samfund.

- Vi har foreslået en flyafgift, der leverer en milliard kroner. Og vi er også klar til at finde mere finansiering. Vi skal have en grøn finanslov, siger formanden på vej ind i mødelokalet.

Pia Olsen Dyhr fokuserer på bedre forhold for eksempelvis elbiler. Det drejer sig ikke kun om at få en langsigtet, stabil lav afgift på dem, men også at få ladestandere flere steder i landet.

- Det kan ikke passe, at det kun er i byerne, man kan oplade en elbil. Det skal vi have lavet om på, siger hun.

Enhedslisten har også fokus på elbiler

Langt billigere kollektiv transport og elbiler er kernepunkterne for Enhedslisten i de forhandlinger om finansloven for 2020, partiet er trådt ind til mandag i Finansministeriet.

Det fortæller politisk ordfører Pernille Skipper på vej ind til forhandlingerne.

- Vi kommer ikke med ultimative krav, det skal man aldrig gøre. Men når vi siger, at vi vil have en finanslov, der kan måles på klimaregnskabet, så mener vi det.

- Men alle skal kunne være med i den grønne omstilling. Det betyder blandt andet at gøre den kollektive transport billigere. Og i vores optik skal vi give et kontant tilskud til familier, der vil udskifte den gamle benzinbil med en elbil, siger ordføreren.

Regeringen har afsat 2,1 mia kr.

Regeringen har afsat 2,1 milliard kroner til grøn omstilling og 2,1 milliard kroner til en forhandlingsreserve, der dog skal dække meget andet end klimaet. Det er ikke nok, siger Pernille Skipper.

- Vi har brug for nogle milliarder mere, det er åbenlyst, siger hun.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.104