23948sdkhjf

Fradrag på demobiler udskydes

Fremover går der seks måneder, før forhandlere og værksteder kan opnå fradrag.

VÆRDITAB Skatteminister Morten Bødskov ændrer reglerne for fradrag i den afgiftspligtige værdi for demo-, udlåns- og udlejningsbiler. Det har skatteminister Morten Bødskov offentliggjort i en bekendtgørelse den 18. september 2019. Fremover går der seks måneder, før forhandlere og værksteder kan opnå dette fradrag.

Hidtil har været nogle særlige beregningsregler for fastsættelsen af den afgiftspligtige værdi for brugte køretøjer så man kan opnå fradrag for bl.a. køretøjets stand og særlige anvendelse (fx politiets tjenestebiler eller udlejningskøretøjer).

Fradraget, der nu udsættes til bilerne, er seks måneder gamle er på 5 procent af den afgiftspligtige værdi. Det betyder, at bilforhandlerne vil miste cirka 5.000 kroner på en mellemklassebil til 330.000 kr.

Fradraget på de fem procent blev indført for at afspejle, at nye demo-, udlåns- og udlejningsbiler hurtigere taber værdi end en tilsvarende privatejet bil, fordi der er større slid på dem både indvendigt og udvendigt.

Forslaget stammer fra den forhenværende borgerlige regering, men skatteminister Morten Bødskov har valgt gennemføre forslaget alligevel. Forslaget blev sendt i høring i maj, hvor bl.a. AutoBranchen Danmark kritiserede forslaget kraftigt i et høringssvar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094