23948sdkhjf

Mange færre biler uden forsikring

Ajour med autobranchen: Nyheder om uforsikrede motorkøretøjer, run om Auto-G-messe i Vejen og nedtælling til stumpemarked i Aars.

Langt færre uforsikrede køretøjer

Mens der i december 2018 var cirka 50.000 uforsikrede motorkøretøjer, er der efter ti måneder "kun" godt 14.000 køretøjer, der nu kører rundt på vejene uden at have den lovpligtige ansvarsforsikring. Det viser nye tal fra Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM), der står for at inddrive de lovbaserede dagsgebyrer. Omkring 36.000 køretøjer er således siden december 2018 og til midten af september 2019 enten er blevet afmeldt hos Motorstyrelsen eller er blevet ansvarsforsikret, som loven foreskriver, de skal være. Det er et fald på godt 70 procent i forhold til de cirka 50.000 køretøjer, der var uforsikrede sidste år. At der er sket et så stort fald på relativ kort tid i antallet af uforsikrede køretøjer, glæder forsikringsbranchen. - Et fald på godt 70 procent på ti måneder i antal uforsikrede køretøjer er en markant og positiv udvikling, der overgår vores forventninger til dagsgebyrets effekt, siger vicedirektør Thomas Brenøe fra brancheorganisationen Forsikring & Pension. Dagsgebyr-ordningen er en nyskabelse i Danmark. Den blev indført ved lov sidste år efter svensk og finsk forbillede.



Messe i Vejen blev et tilløbsstykke

Sydjydsk Reservedele A/S’ traditionsrige messe på Vinkelvej i Vejen blev den største og hidtil mest velbesøgte messe, oplyser Bjarne Fjord Thomsen fra Auto-G-grosissten. - De mange fremmødte skabte en rigtig god stemning, og de 45 udstillere kunne også melde om stor interesse og god stemning. Den blev da også hjulpet godt på vej af et par auktioner, hvor der blev solgt ud af overgemte maskiner og udstyr samt specielle produkter købt ind til lejligheden, med Brian Thaysen fra Avant Danmark som auktionarius, og alle effekter blev solgt, siger han. Selv om der ikke er fyldte ordrebøger i autobranchen, vil branchen gerne til messe og på den måde følge med i, hvad der rører sig i branchen, tilføjer Bjarne Fjord Thomsen. Traditionen med at der serveres pandekager blev der også holdt fast i, og der blev spist rigtig mange pandekager.



Tid til Aars Stumpemarked

Masser af klassiske biler, specialbiler, motorcykler, knallereter, stumper, reservedele og tilbehør er på plads, når Aars Stumpemarked løber af stablen på lørdag den 28. september kl. 9-16 i Messecenter Vesthimmerland. Både køb og salg kan foregå den 28. september i Aars midt i Himmerland i det nordlige Jylland. Alle de knap 300 stande fordelt udover alle messecentrets tre store haller bliver fyldt op med alverdens effekter for alle, der elsker køretøjer på 2, 3 og 4 hjul, ligesom der vil kunne findes store mængder reservedele, tilbehør, værktøj, modelbiler, emaljeskilte, litteratur og meget andet. Aars Stumpemarked finder sted to gange årligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125