23948sdkhjf

Hæder til fem unge autofolk

Metalindustriens lærlinge-pris blev uddelt for 17. gang.

HÆDER  25 af autobranchens største talenter er netop blevet hædret. For 17. gang blev den såkladt ML-Pris uddelt - det skete i Den Sorte Diamant i København.

Flere end 240 nyuddannede svende var indstillet til den ærefulde pris. De 25 svende har alle udmærket sig med et 12-tal til svendeprøven og har desuden kvalificeret sig til prisen ved at have stort faglig overblik, være kvalitets- og ansvarsbevidste og ved at være gode kammerater og kolleger på deres arbejdspladser.

For at komme i betragtning til ML-Prisen skal både praktikvirksomheden og erhvervsskolen indstille lærlingen.

Foruden de dygtige nyuddannede svende er deres familier, mestre og faglærere også inviteret med til den store fejring.

Fem fra autobranchen

Fem af de 25 prismodtagere kommer fra autobranchen, nemlig tre peronvognsmekanikere:

Anders M. D. Hansen

, Audi Gladsaxe, Mercantec

Jabbar Hassan , Mercedes-Benz CPH, TEC, og

Reber Morshed , Autohuset Kronsbjerg, SDE Odense

En karrosseritekniker:

Kasper Dahl Sørensen , Sølvsteen Biler, College360

Og en lastvognsmekaniker:

Rasmus Aagreen Pedersen , Im. Stiholt, TechCollege

Videbegærlig mekaniker

Blandt de fem prismodtagere var således personvognsmekaniker Reber Morshed fra Syddansk Erhvervsskole i Odense. Han har været igennem en bemærkelsesværdig faglig udvikling, og derfor blev han indstillet til prisen af lærepladsen Autohuset Kronsbjerg A/S og Syddansk Erhvervsskole.

- Allerede fra dag ét viste Reber sig som et målrettet og ansvarsbevidst menneske. Hans videbegærlighed førte til en flot faglig udvikling. Var der noget han ville finde ud af, helmede han ikke før, han havde fundet svaret, sådan lød det i indstillingen til den ML-Pris, som Reber Morshed modtog i Den Sorte Diamant.

Reber Morshed har gået på Syddansk Erhvervsskole i Odense og været i lære hos Autohuset Kronsbjerg A/S. Han er blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden i fællesskab.

Arbejdsom og pligtopfyldende

- Reber har bare fortjent dette skulderklap, lyder det i motivationen fra indehaver Henrik Kronsbjerg, der har udlært Reber Morshed.

Henrik Kronsbjerg husker, hvordan Reber første gang mødte op i virksomheden og næsten ikke kunne noget dansk. Det viste sig dog hurtigt, at Reber var utrolig arbejdsom og videbegærlig.

- Da Reber senere kom til svendeprøven, fik jeg at vide at de aldrig havde mødt en elev, der havde læst så meget op til en svendeprøve. Det var dag og nat Reber var i gang, og hvis der var det mindste han ikke forstod, så gav han ikke op før det var forstået til fulde. Jeg har i dag fastansat ham, og regner bestemt med at han skal være ved mig, så længe han ønsker det, tilføjer han.

Minister deltog i overrækkelse

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen deltog i prisoverrækkelsen.

Sammen med formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen, og forbundssekretær i Dansk Metal og næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg, Kasper Palm, overrakte han statuetter og diplomer til prismodtagerne, og de tre holdt hver især tale.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109