23948sdkhjf

Tager på Formel 1-weekend i Singapore for tiende gang

Steffen Møller fra bilombygningsfirmaet Langhøj er for tiende gang at finde på tribunerne sammen med 150 andre danskere, når weekendens natløb i Singapore flages i gang.

REJSER Den står på høj fart og service i verdensklasse, når Steffen Møller for tiende gang i træk besøger Singapore for at opleve det ekstravagante Formel 1-løb på Marina Bay Street Circuit den 20.-22. september.

Han flyver med Singapore Airlines, der med gode afgangstider fra Københavns Lufthavn gør, at han kan nøjes med at tage fri to og en halv dag.

Lokationen er en af de mest eksklusive tagterrasser i verden. Der er fri champagne og direkte udsyn til Formel 1-banens mest nervepirrende sving. Det danske flag er medbragt og blafrer i vinden. Det giver et sug i maven, når Kevin Magnussen kører forbi og vinker til de forventningsfulde fans, der trofast står klar under paradekørslen. Det kunne lyde som enhver F1-fans vildeste drøm – og det er det måske også.

Asiens Monaco

34-årige Steffen Møller fra Hørning, der til daglig er salgschef og medejer af en virksomhed, der ombygger biler, er en af de danskere, som hvert år i september tager til Singapore for at opleve Singapore F1 Grand Prix. Et løb, der er kendt for at være et af de mest ekstravagante racerløb i verden. I år er ingen undtagelse. Den 20.-22. september er det 10. gang, at Steffen er til Formel 1 i Singapore.

- Jeg har set mange racerløb i verden, men Formel 1 i Singapore er et helt unikt løb. I modsætning til mange andre steder bygger man banen op midt inde i byen, kun til lejligheden. Så kører deltagerne om aftenen, hvor banen lyser op – det er ret unikt, forklarer Steffen Møller.

Han mener også, at Singapore kan tilbyde en orden og service, som er svær at finde andre steder i verden: - Singapore er en fantastisk by! Der er super rent og virkelig styr på tingene. Det er vel Asiens svar på Monaco – standarden er virkelig høj både i forhold til mad, drikkelse og natklubber.

Masser af danske fans

Det er med tiden blevet mere populært at tage på Formel 1-eventyr, og i år skal der omkring 150-170 danske Formel 1-fans med på turen til Singapore. Ifølge Steffen er ca. 80-90 gengangere fra tidligere år:

- Selvom det ikke er nogle mennesker, som jeg ses med til hverdag, er det altid enormt hyggeligt at hænge ud ved poolen før et ræs. Vi ses den ene gang om året og får catchet up. Det er lidt unikt, at man kan flytte så mange danskere til Singapore en weekend om året, lyder det fra Steffen, som også synes, at turen er begyndt at give mere mening med Kevin Magnussen i feltet:

- De første gange, jeg var afsted, kørte Kevin Magnussen ikke, så der var man lidt tilskuer uden nationalfølelse. Men de seneste par år, hvor han har kørt i forskellige teams, er der altså noget særligt ved at medbringe det danske flag og hænge det op på terrassen. Når der så er køreparade og Kevin kommer kørerende forbi, ser flaget og vinker til os danskere, så er det virkelig en fed følelse. Så giver det mening at rejse så langt for en weekend, fortæller Steffen.

Koncert om aftenen

- Formel 1-løbet foregår altid søndag aften, hvor der også er fest og i år koncert med Red Hot Chilli Peppers. Om mandagen sover man den ud og hygger sig lidt ved poolen. Om aftenen tager vi mod lufthavnen. Tirsdag morgen lander vi i København, og hvis man er rigtig skarp, kan man tage direkte på arbejde. Derfor kan man nøjes med to og en halv fridag, hvis man bor i København og tre dage, hvis man kommer fra Jylland,” siger Steffen. 

Udover Formel 1 i Singapore ser Steffen også løb i andre byer. Han har netop booket en tur til Hanoi næste år, hvor løbet afholdes for første gang. Dog er én ting sikker:

- Så længe der køres F1 i Singapore, så vil jeg også være der. Det er jo ligesom andre tager på skiferie, så tager jeg til Formel 1 i Singapore. Det er en årlig tilbagevendende begivenhed med fastlagte datoer, siger Steffen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11