23948sdkhjf

Første spadestik til ny brændselscellefabrik

BRÆNDSTOF I går, tirsdag den 17. september 2019, blev første spadestik taget til opførelsen af verdens største methanol-brændselscellefabrik på Aalborg Havn.

Fabrikken på 5.285 kvadratmeter vil få en årlig produktionskapacitet på 750 MW, svarende til 50.000 brændselscelleenheder.

- Dette er en vigtig dag, ikke kun for os, men for verden. Da vi startede Blue World Technologies, var det med et mål om at gøre en forskel i verden. Vi ønskede at tage brændselscelleteknologien - som vi har arbejdet med i de sidste to årtier - fra udviklingsstadiet til stor kommerciel produktion. Med det første spadestik er vi nu et skridt nærmere på at levere et solidt grønt alternativ til forbrændingsmotoren, sagde Anders Korsgaard, administrerende direktør ved Blue World Technologies, da han talte til gæsterne ved første spadestiksarrangementet.

Siden Blue World Technologies blev grundlagt, er virksomheden vokset fra et team bestående af de tre stiftere til 37 personer.

Når man når fuld produktion i 2023/2024, forventes det, at holdet er vokset til mere end 500 personer.

I starten af foråret 2019 lukkede Blue World Technologies en investeringsrunde – en såkaldt seed-runde - og i øjeblikket er virksomheden i gang med den næste investeringsrunde, som forventes at afslutte inden for de næste par måneder.

- Historien om Blue World Technologies er en historie om innovation og bæredygtighed. Vores planet sulter efter nye og mere miljøvenlige løsninger til at stoppe klimaforandringerne - løsninger baseret på ”smart thinking” og morgendagens teknologi. Blue World Technologies er en del af svaret, sagde Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg, ved første spadestiksarrangementet.

Fra et lokalt perspektiv tilføjede han:

- Som borgmester er jeg meget begejstret for projektet. Blue World Technologies vil ikke kun styrke Aalborgs position inden for grøn energi, men også understøtte vores mål om at blive Danmarks grønne testcenter.

Opførelsen af den nye produktionsbygning forventes at være færdig ved udgangen af første kvartal 2020, hvorefter installationen af det højautomatiserede produktionsudstyr vil begynde. Efter planen starter produktionen op i slutningen af sommeren 2020 og vil derefter opskalere til at nå fuld produktionskapacitet i 2023/2024. Produktionen vil primært fokusere på de vigtigste brændselscellekomponenter såsom de bipolære plader, membraner og elektroder.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109