23948sdkhjf

Hvad er en bil?

Jaguar vil ændre definitionen af ordet "bil" fra kun at være en genstand, der drives frem af en forbrændingsmotor.

HISTORISK Alle ved da, hvad en bil er - eller gør vi? For udviklingen af biler bevirker nu, at Jaguar går foran i en kampagne, der skal få Oxford English Dictionary (OED) og Oxford Dictionaries.com til at ændre den officielle definition af en bil.

Som det er nu, defineres en bil nemlig som en, der drives frem af en forbrændingsmotor. Det betyder, at Jaguar I-PACE, der blev World Car of the Year 2019 og European Car of the Year 2019, ifølge definitionen slet ikke er en bil...

Ifølge OED er en bil defineret som: "Et køretøj drevet af en motor (normalt en forbrændingsmotor) designet til at kunne have plads til en fører og et begrænset antal passagerer, normalt med to forhjul og to baghjul". For at ændre dette har Jaguar nu sendt en formel ansøgning til OED og OxfordDictionaries.com for at få opdateret definitionen på en bil, så den indeholder andre typer motorer - herunder den i elektriske biler.

Oxford English Dictionary er autoriteten som guide til forståelsen af ord, historien bag ord og udtalen af 600.000 ord fra hele den engelsktalende verden.

Jaguar opfordrer til, at alle støtter op om kampagnen på Twitter, Facebook og Instagram og bruger #RedefineTheCar. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094