23948sdkhjf

Flest unge overvejer leasing

Alderskløften er udtalt, når det gælder leasing, mens flere end hver tredje under 29 år overvejer leasing, er det kun hver femte over 65, der overvejer den finansieringsform.

UGENS TAL Voxmeter har ved hjælp af analysesystemet CEM Cars Intelligence, i denne uge undersøgt, hvilke aldersgrupper der har størst tendens til at lease, frem for at købe, samt set nærmere på, hvad danskerne betragter som de største fordele ved leasing.

Grafen viser, som forventet, at privat leasing ikke overgår køb af bil. Størstedelen svarer ’nej’, når de bliver spurgt, om de overvejer at lease deres næste bil.

I den yngste aldersgruppe, dvs. personer mellem 18-29 år, svarer hele 36,1 % dog ’ja’ til spørgsmålet, mens 47 % stiller sig på nej-siden.

Den næste aldersgruppe (30-49 år) ligger med en andel på 32,1%, der svarer ’ja’, ikke langt fra de helt unge. I aldersgruppen 65-99 år svarer hele 69% ’nej’ til at overveje at lease.

Derfor foretrækkes leasing
Hvad er det, der får danskerne til at lease? Respondenterne har skulle vælge tre udsagn, de betragter som de største fordele ved at lease. Her er top-3:

1. Mindre besvær med vedligeholdelse

2. Undgår selv at skulle sælge bilen

3. Bedre overblik over udgifter

For alle aldersgrupper er ’mindre besvær med vedligeholdelse’ den primære grund til, at de overvejer at lease. Det er i mindre grad tidsforbrug og pris, der får danskerne til at overveje at lease. Dette viser, at selskaber, som tilbyder leasingaftaler, passende kunne gøre mere ud af tid og pris, hvis de ønsker at tiltrække flere kunder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125