23948sdkhjf

Vaskegigant bobler af vækst

Istobal eksporterer nu 78 procent af sin produktion af bilvaskeanlæg og har Danmark som et af sine vigtigste markeder med 20 procent vækst.

REGNSKAB Den spanske koncern Istobal, der er førende inden for løsninger til bilvask og -pleje rettet mod automobilsektoren, nåede i 2018 en omsætning på over 137 millioner euro, og salget steg 2,2% i forhold til året før ifølge de endelige tal.

Selskabet fastholder tidligere års vækstrate og bygger videre på de gode resultater, der er opnået på de primære eksportmarkeder, takket være de samarbejdende handelsselskabers og distributørers indsats. I 2018 eksporterede Istobal 78% af sin produktion, hvilket er en stigning på 3% i forhold til 2017.

Spanien og Frankrig er stadig den multinationale koncerns vigtigste markeder, og de to lande tegner sig for henholdsvis 22% og 18% af koncernens nettosalg af udstyr og anlæg til bilvask. Med på listen over koncernens vigtigste eksportmarkeder med den højeste omsætning er Italien, USA og Danmark, i nævnte rækkefølge. I Danmark var der i 2018 en omsætnings-stigning på cirka 20% sammenlignet med 2017.

Det økonomiske resultat for 2018 er også præget af markant vækst på flere øvrige af koncernens vigtigste markeder. Eksempelvis i Australien er omsætningen ved salg af bilvaskeanlæg mere end fordoblet i forhold til året før, og i USA, Holland og Rumænien lå væksten i salg af bilvaskeanlæg på omkring 50%.

Flest Jet-systemer

De såkaldte Roll over-vaskeanlæg er Istobals bestseller, efterfulgt af jet wash-systemer og vasketunneller, en bred vifte af løsninger målrettet kommercielle køretøjer samt selskabets serie af kemiske produkter. Sammenlignet med året før har der i 2018 været en markant vækst i salget af jet wash-systemer og vasketunneller med over 15%, samt i salget af kemiske produkter og vandbehandlingssystemer, der øgedes med mere end 10%.

Plan for udvikling

For at fremme sine internationale ekspansionsplaner og tackle de nye udfordringer på markedet øgede Istobal i 2018 sine investeringer på personaleområdet med 6,7%. Koncernen har i øjeblikket over 900 medarbejdere, hvoraf 700 har base i Spanien. Koncernen forventer en omsætning på over 141 millioner euro i 2019.

Istobal er i dag repræsenteret i mere end 75 lande verden over og vil arbejde målrettet på at øge sin markedsandel i dem alle men navnlig i USA, Italien og andre lande, der rummer et stort forretningspotentiale. Koncernen planlægger desuden at fremme sin vækst i Storbritannien og Holland.

Istobal vil også fremover satse på digitalisering, udvikling af intelligente vaskeanlæg med Smartwash-teknologi og andre løsninger, der forbedrer brugeroplevelsen og skaber værdi for kunderne. Af andre nøgleområder kan nævnes udvikling af innovative løsninger inden for udstyr til vask af enhver type køretøj samt en ny produktlinje målrettet industrien for køletransport og shippingcontainere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156