23948sdkhjf

Bølge af tyverier af lånte biler

Dansk Folkeparti vil give bilforhandlere adgang til register for at hjælpe dem mod svindlere.

KRIMINALITET Skal autoforhandlere have adgang til registeret over stjålne kørekort?

Måske bliver svaret ja, når politiet og Justitsministeriet har gennemarbejdet et sådant forslag.

I første omgang er justitsminister Nick Hækkerup (S) ikke afvisende i et svar til Morten Messerschmidt (DF) på et paragraf 20-spørgsmål.

Det skal besvares inden en uge, og derfor har der ikke været tid til at spørge alle relevante myndigheder.

Adgang til kontrol af kørekort vil forebygge tyveri af bilen under prøvekørsel, anfører Morten Messerschmidt.

Fænomenet med forevisning af stjålne kørekort synes hen over sommeren 2019 at have bredt sig især i Nordsjælland, bemærker Morten Messerschmidt.

- Bilforhandlerne meddeler, at politiet ikke giver sagerne den fornødne opmærksomhed, tilføjer han.

Alarm hos Khader

Det problem mange bilforhandlere står i, når de ikke kan tjekke op på, om de kørekort, kunderne indleverer til den lovpligtige kopi inden en prøvetur, er stjålne eller forfalskede, skal der gøres noget ved, mener flere retsordførere i Folketinget.

Morten Messerschmidt tog i første omgang sagen op og foreslog, at man oprettede en database til bilforhandlere, således at de nemt kunne tilgå data om kørekort. Men det er ikke nødvendigvis en god idé med et register, mener Naser Khader, retsordfører for Det Konservative Folkeparti.

- På den ene side forstår jeg godt problemstillingen og Messerschmidts pointe med ideen om at lave en database. Det lyder umiddelbart som en god idé, men når man snakker om et register, så får det nogle alarmklokker til at ringe hos mig i forhold til persondata, privatliv og overvågning, siger han ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Pas og kørekort

Retsordføreren forklarer, at han dog ikke er afvisende overfor ideen, men ønsker et mere oplyst grundlag, inden han vil bakke ideen helt op. Desuden nævner han, at han mener, man også bør kigge på andre løsninger.

- Jeg kunne godt tænke mig at se på det juridiske aspekt af det, især i forhold til GDPR, inden jeg støtter op om det. Og jeg kunne også godt tænke mig at lufte andre løsninger, siger han og uddyber:

- Man kunne eksempelvis gøre det til et lovkrav, at man skal vise både pas og kørekort inden prøveturene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079