23948sdkhjf

Massefyring hos leverandøren Birn

Det store vestjyske jernstøberi Vald. Birn A/S laver en del støbe-emner til også autoindustrien.

TILPASNING Det vestjyske støberi Vald. Birn har varslet, at 80 medarbejdere mister deres job. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Administrerende direktør Jens Axel Birn forklarer, at fyringerne er nødvendige, fordi Birn dels er ramt af generel tilbagegang i produktionen henover sommeren, og dels har mistet en enkelt større kunde.

- Det er ikke rart, og det er ikke det, som vi havde regnet med. Vi har kørt i højt tempo, og vi havde forventet at fortsætte i fuld fart, siger Jens Axel Birn til Dagbladet Holstebro Struer.

Vald. Birns omsætning rundede i 2018 1 mia. kr. og var dermed på det højeste niveau siden finanskrisen. Støberiet leverer til blandt andre Volvo, Scania og Daimler.

Tilbage i juni udtalte Jens Axel Birn i forbindelse med regnskabet til Jern & Maskinindustrien:

- Jeg forventer, at omsætningen ender på samme niveau i 2019, men med en bedre indtjening.

Vald. Birn koncernen beskæftiger ca. 650 medarbejdere og er herved et af Nordeuropas største støberier. Moderselskabet blev grundlagt i 1896, og i dag består koncernen af selskaber i ind og udland; Vald Birn A/S (Holstebro, Danmark), Vald. Birn GmBH (Mülheim, Tyskland), Tasso A/S (Odense, Danmark), Kockums Maskin AB (Kallinge, Sverige) samt Uldalls Jernstøberi A/S (Vejen, Danmark).

Originalartikel: https://dagbladet-holstebro-struer.dk/artikel/masseafskedigelse-80-ansatte-er-varslet-afskediget-hos-vald-birn

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093