23948sdkhjf

Ajour med de korte nyheder fra autobranchen

Nyt fra Din Bilpartner, MoneyArcher.com, Dansk Byggeri, Nordania og Liqui Moly.

Kæde tilbyder gratis kør-grønt-tjek

Miljø og klima er emner, der optager danskerne. Vi ønsker at være klimavenlige, men det er ofte lettere sagt end gjort i en travl hverdag. Derfor vil værkstedskæden Din Bilpartner gøre det nemt for bilejere at tage et klimamæssigt ansvar. Det sker i form af et gratis kør-grønt-tjek. - Danskerne er optaget af miljøet, og det er vi også på vores værksteder. Gennem mange år har vi genbrugt dæk og spildolie, og vi sørger for at håndtere, opbevare og bortskaffe reservedele med mere, så miljøvenligt som muligt. Men vi vil gerne gå skridtet videre og vise, at vi er en kæde, der er i trit med det, der optager forbrugerne, siger kædechef Jakob Knudsen.



Virkelig dyrt at købe elbil i Danmark

Danmark er det klart dyreste sted at købe en Toyota Prius Plus Hybrid og er også blandt de dyreste steder at købe en Tesla Model 3. Det viser en undersøgelse fra MoneyArcher.com i Ballerup. Firmaet har taget et kig på prisforskellen på elbiler og hybridbiler rundt om i verden. Med regeringens mål om en 70 procents reduktion af CO2 udledning inden 2030, kommer der mere fokus på elbiler, anfører Rolf Hansen fra it-firmaet. I 2018 blev der cirka solgt 1500 elbiler i Danmark. Dette tal var helt oppe på cirka 46.000 i Norge, hvilket svarer til cirka hver tredje af bilerne solgt var elbiler.



Stadig godt gang i firmaers bilkøb

Selv om erhvervslivets optimisme er dalende, investerer virksomhederne ufortrødent i en nyere bilpark. I løbet af det seneste år er tilgangen af nye personbiler og varevogne i erhvervslivet steget med 4,7 procent. Ifølge Dansk Byggeri er det en god strømpil for, at virksomhederne trods alt har en god grundform. I 2015, 2016 og 2017 blev der år for år sat nye rekorder i erhvervslivets investeringer i nye biler. Men i 2018 bremsede virksomhedernes bilkøb op. Nu viser de seneste tal for første halvår 2019 dog, at erhvervslivet igen er begyndt at købe eller lease flere biler, oplyser cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg



Volvo 60 helt i top hos Nordania

Det er første gang nogen sinde, Volvo topper firmabilernes mest foretrukne. Generelt er den svenske bilproducent dog inde i en rigtig god gænge og har de seneste år modtaget priser og præmier verden over. Det er kun to år siden, de røg ind på en syvendeplads med den populære 90-serie. Siden da har XC60 gjort den selskab på listen - og endda som den mest leasede SUV. Således er Volvo 60-serie nr. 1 på Nordanias op 10 over mest leasede biler i 1. halvår af 2019, efterfulgt af Mercedes C-klasse og Mercedes E-klasse.



Fejlmelding i olien hos Liqui Moly

Middelmådigt halvårsregnskab hos Liqui Moly og betydelige vanskeligheder på grund af ny software. Indførelsen i januar af ny firmasoftware udvikler sig til en permanent byggeplads for det tyske smøremiddel-firma. Det der skulle forenkle processerne og sænke omkostningerne hos olie- og additivspecialisten, gør nøjagtigt det modsatte og spolerer halvårsregnskabet. - Havde vi været noteret på børsen, skulle jeg udsende en advarsel om, at fortjenesten vil blive nedsat, siger direktør Ernst Prost. Hos kunderne fører dette til berettiget frustration og ærgrelse. - I hele mit arbejdsliv har jeg aldrig måttet undskylde så meget over for kunderne som i de sidste seks måneder. Hvad vi for tiden præsterer smerter mig dybt, tilføjer Ernst Prost. Og det medfører betydelige merudgifter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094