23948sdkhjf

Højere arveafgifter giver flodbølge af generationsskifter

Den nye regerings planer om at hæve arveafgiften har sat en bølge af generationsskifter i gang. Ejerfamilierne frygter, at virksomhederne lænses

ARVESAGER En hær af danske virksomheder er ifølge Finans ved at sikre virksomheden på familiens hænder, inden den nye regering sætter arveafgiften op.

De forsøger sig at sikre et generationsskifte til en arveafgift på 6 procent, inden Socialdemokraterne får effektueret den planlagte hævelse af afgiften tilbage til 15 procent.

- Vi får mange henvendelser i øjeblikket fra virksomheder, der beder om rådgivning, siger Karina Hejlesen Jensen, partner i revisions- og rådgivningskoncernen PWC, til Finans.

Det har ikke været muligt at få konkrete tal for, hvor mange der er ved at generationsskifte. Men det har været i gang længe, vurderer en anden advokat over for Finans.

- Der er en pukkel af virksomheder, der står over for et generationsskifte, og mange begyndte at røre på sig allerede i 2017, da afgiften blev sænket, siger Mette Porskær Winther, advokat i Gorrissen Federspiel, til Finans.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172