23948sdkhjf

Ajour med autobranchen: Branchemøde om ladestandere

Nyheder fra Bilbranchen, OK, Bosch og Ewii.

Møde om rentable ladestandere

Selv om det fortsat er under én pct. af bilparken, der kan oplades med el, er de autoriserede bilforhandlere i fuld gang med at trække elkabler under deres bilhuse. Det er en udvikling med flere dilemmaer. Bilbranchen inviterer derfor i samarbejde med De Danske Bilimportører til medlemsmøde om ladestandere på konferencecentret Gl. Vindinge ved Nyborg den 4. september kl. 13-16. På den ene side ønsker producenter og importører hurtigst muligt at kunne servicere de tusindvis af nye danske elbilkunder, som forventes at dukke op i salgslokaler og på værksteder inden for en kort årrække. På den anden side vil forhandlerne gerne sikre sig, at de ikke ubetydelige summer, som de skal investere, bliver forrentet optimalt. Importører, forhandlere og ikke mindst leverandører af de nye oplader-løsninger har en fælles interesse i fra start at sikre positive kundeoplevelser og en rentabel grøn omstilling. Derfor inviterer De Danske Bilimportører og Bilbranchen til det fælles medlemsmøde om den fremtidige elektrificering af bilparken. Arrangementet er forbeholdt medlemmer af De Danske Bilimportører og Bilbranchen, og det er gratis at deltage.



OK går ind på parkerings-markedet

Først var det muligt at åbne en tankstander og tilknytte både OK-kort, Coop-kort og en sponsoraftale med den lokale idrætsforening i appen. Siden er OK’s prisbelønnede app blevet udstyret med flere betalingsmuligheder og en funktion, der betyder, at brugeren kan starte en bilvask uden at stå ud af bilen. Nu er OK-appen igen blevet videreudviklet, således brugeren kan benytte den til betaling for parkering. - OK-appen, som er et udslag af en digitaliseringsstrategi, OK nedfældede i 2015, bliver mere og mere relevant for kunden, hvilket også afspejles i væksten af antal brugere. Derfor fortsætter vi også med at investere i løbende videreudvikling, og seneste skud på stammen er betaling af parkering. Det er et helt nyt forretningsområde, som vi ser et stort potentiale i, og funktionaliteten skal først og fremmest ses som en ekstra service til det stigende antal danske bilister, der benytter OK’s app, siger Anders Knudsen, salgsdirektør i OK.



Forlænger levetid for elbilsbatterier

Stress får celler til hurtigere at ældes. Genforskere har allerede for længst bevist dette for menneskekroppens vedkommende, men det gælder også for battericeller til elbiler. Jo ældre batterierne bliver, jo lavere er deres ydelse og kapacitet og dermed bilens rækkevidde. For at få batterierne til at holde længere, udvikler Bosch nye sky-tjenester, der supplerer de enkelte bilers batterimanagementsystemer. Bosch forbinder batterier til elbiler med skyen. Med nye databaserede tjenester forbedrer selskabet batteriernes ydelse og levetid markant, siger Markus Heyn fra ledelsen hos Bosch.



Mange elbiler kan mørklægge veje

Hvis for mange danskere anskaffer sig en elbil, kan elnettet risikere at bryde sammen, fordi elkablerne ikke kan klare den store belastning fra så mange elbiler, der oplader på én gang. Sådan lyder advarslen fra direktør Lars Bonderup Bjørn fra energi- og forsyningsselskabet Ewii, der leverer el til 140.000 kunder. - Elbilerne vil medføre en voldsom ændring i belastningen af vores elnet. Det store problem er, hvis alle kommer hjem samtidig og sætter deres elbil til at lade op. Så hvis alle på en villavej får en elbil, vil elnettet bryde sammen, vurderer Lars Bonderup Bjørn, der ellers er fortaler for flere elbiler, til Jyllands-Posten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063