23948sdkhjf

Volvo tilbagekalder en halv million biler: 6500 i Danmark

Efter tilfælde af brand i motorrum tilbagekalder Volvo 503.000 biler globalt. 6500 af dem er danske.

Volvo tilbagekalder 6500 biler i Danmark, efter at der i udlandet har været tilfælde, hvor der er opstået brand ved motoren.

Det bekræfter Jan Larsen, PR Manager i Volvo Cars Denmark.

- Det er det, vi kalder en "præventiv recall", fordi sikkerhed er væsentlig hos Volvo. Der er konstateret enkelte tilfælde globalt, hvor der er opstået en mindre brand i motorrummet, siger han.

Skat vil i den kommende tid sende breve til Volvo-ejere med toliters fircylindret dieselmotorer produceret mellem 2014 og 2019 med oplysninger om sagen.

Her fremgår det, at bilejerne skal kontakte en lokal Volvo-forhandler og aftale tid til eftersyn og softwareopdatering.

- Der kommer til at ske en lille ombygning af bilen, og så kommer der en softwareopdatering, og det skal bilejerne selvfølgelig ikke betale for. Så er alt godt og trygt igen.

- Nogle af bilejerne modtog allerede brevet i går (fredag, red.). De øvrige modtager snarest. Hvornår det præcist bliver, er afhængigt af PostNord, siger Jan Larsen.

Det er Skat, som sender brevene, da det er ulovligt for Volvo at ligge inde med oplysninger om, hvem der ejer bilerne.

Der er ifølge Jan Larsen ingen grund til bekymring hos de mange tusinde danske Volvo-ejere, som måtte køre i de pågældende biler.

- Men som med alt andet er det sådan, at opdager man en mislugt fra motorrummet, skal man stoppe bilen og kontakte Volvo-assistance, siger Jan Larsen.

På verdensplan er det i omegnen af 503.000 biler, som Volvo tilbagekalder på grund af den mulige motorfejl, oplyser han.

Volvo blev opmærksom på fejlen i begyndelsen af juli.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125