23948sdkhjf

Dansk methanol-fabrik et skridt nærmere

Til september begynder opførslen af den største methanol-brændselscellefabrik i Europa. Det sker på Aalborg Havn.

MILJØBRÆNDSTOF Danske Blue World Technologies forventer at kunne sætte gang i brændselscelleproduktion næste sommer, og forleden tog den nordjyske virksomhed endnu et skridt mod en realisering af planerne. Det skete med indgåelsen af en strategisk samarbejdsaftale med Wuxi Lead Intelligent Equipment Co., Ltd. Kinesiske Wuxi Lead bliver nøgleleverandør af produktionslinjer til brændselsceller med en årlig kapacitet på 50.000 enheder.

- Efter at have arbejdet med brændselscelleteknologi i to årtier, ved vi, at vi skal være ambitiøse for at opnå vores mål om at blive verdens førende leverandør af methanol-brændselscellesystemer og en stærk produktion med en høj grad af automatisering er nøglen til succes. Underskriften af vores samarbejdsaftale i dag med Wuxi Lead, som er en verdensklasse leverandør af intelligent produktionsudstyr, markerer det første skridt mod at opnå dette, fortæller Anders Korsgaard, CEO ved Blue World Technologies efter underskrifterne er sat.

Ved Blue World Technologies er beslutningen om at indgå et samarbejde med Wuxi Lead baseret på Wuxis specialiserede erfaring indenfor intelligent produktionsudstyr til produktion af batterier og solceller. Hertil kommer deres lange referenceliste, som inkluderer produktionsudstyr til nogle af verdens førende producenter af batterier, heriblandt virksomheder som Samsung, LG, Panasonic, CATL og BYD, samt deres unikke erfaring med udstyr til produktion af brændselscellekomponenter og -systemer. Det oplyser Blue World Technologies i en pressemeddelelse.

Intelligent masseproduktion af brændselsceller

Produktionslinjen ved Blue World Technologies’ brændselscellefabrik kommer til at inkludere produktionsprocesser for kernekomponenter til brændselsceller, så som membran, elektrode og bipolare plader, alt sammen i et høj automatiseret, intelligent setup, der sikrer højhastigheds- og storskalaproduktion med et højt kvalitetsniveau.

Den høje produktionskapacitet af produktionsudstyr samt de stærke kompetencer i Wuxi Lead-teamet giver dem mulighed for at levere en produktionslinje inden for en minimal tidsramme. Alt udstyr og alle fremstillingsprocesser er skræddersyede til at opfylde specifikationerne for Blue World Technologies’ brændselsceller, og da mange fremstillingsprocesser ligner batteriproduktionen, kan Wuxi Lead trække på deres omfattende erfaring, hvilket i sidste ende resulterer i et energieffektivt, konkurrencedygtigt methanol-brændselscellesystem.

Opførelsen af den 5.285 m2 store produktionsbygning starter i september, og installationen af produktionsudstyret vil finde sted i 2. kvartal 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094