23948sdkhjf

LEDER: Tæt på en revolution

LEDER Interdans opkøb af QuickPot er et afgørende ryk i den danske bilbranche.

LEDER Interdan opkøber QuickPoT - eller helt præcist, Interdan Bil A/S køber sig ind med aktiemajoriteten i QuickPot A/S. Nå, et opkøb mere, kunne man måske trække på skulderen her.

Men perspektiverne er langt større - de er enorme. For med bilimportøren Interdans opkøb af den frie værkstedskæde QuickPot er vi tæt på en revolution i autobranchen. Her er første klare eksempel på herhjemme, at grænsen mellem mærkedelen og det frie marked smelter sammen.

Selv toner Interdan netop dette ned - vi er bare købmænd, der ser en mulighed i markedet, siger Kenneth Hansen. Alligevel er dette ryk i autobranchen begyndelsen til en ny virkelighed for alle, der opererer i autobranchen.



Set fra importør-siden er der oplagte forretningsmuligheder: Dette øger i den grad chancen for at holde en bil i familien, så at sige, når bilen når den alder, hvor mange søger et umiddelbart vurderet billigere alternativ til mærkeværkstederne.

Og set fra den frie del øger en sammensmeltning mulighederne for at være med til at tilbyde service-ordninger på et tidligere tidspunkt i bilens liv. Og på lidt længere sigt giver en sammensmeltning først og fremmest mulighed for, at de frie værksteder ikke bliver hægtet af, når elbilerne indtager markedet. Og parallelt hermed: Mulighederne for at få fuld adgang til data fra bilerne øges markant.

Men selvfølgelig følger der udfordringer med; først og fremmest skal importøren jo fortsat holde sig gode venner med egne mærkeværksteder. Det kan da godt ligne noget af en vanskelig linedans.

Så på mange måder: Til lykke til Interdan og QuickPot. Og lad mig tegne dette billede: De to har vundet valget, kan man sige - nu skal de så forhandle sig til rette, så de også er i stand til at danne regering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093