23948sdkhjf

Hvem må egentlig køre fra Racerprinsen?

Så er der ikke længe til Racerprins Joachim og team ruller til start igen. Cortina Racing kører til CHGP i august - og herefter er det off til Frankrig for Prinsen.

CHGP "Du skal bare sove én gang til - så er det din fødselsdag. Eller - så er det juleaften."

Kan du huske den sætning, fra du var barn. Det er lidt det samme med alle, der glæder sig til sæsonens andet store byløb, CHGP. Her er det dog, "du skal bare lige holde sommerferie - så er det CHGP."

CHGP, eller Copenhagen Historic Grand Prix køres på bybanen i Bellahøj nær København. Rundt i en udfordrende firkant; rundt om campingpladsen og svømmebassinet - det sidste lyder næsten som var det Monaco Formel 1-Grand Prix. Og til venstre-højre i den den snævre busstop-chikane - og dét lyder næsten som Spa Francorchamps.

Men det er altså CHGP, der i år køres den 3. og 4. august.

Hvordan fordeler vi rovet?

Wie immer, som de siger på de kanter, er det race, hvor gæsterne vender sig væk fra burgerne hos FTZ, au2parts, Total, Würth og alle de andre, der inviterer gode venner (og gode kunder) til en fed fridag, er Pro/Am-løbet. Racerløbet, hvor vi igen og igen og igen har set Racerprins Joachim og hans Cortina-team løbe med det meste. Oftest med Tom Kristensen som den anden i prinsens højrestyrede Ford.

H.K.H Prins Joachim danner jo racerteam med to andre, der mener, at intet overgår en Cortina, nemlig Martin Berner og Oscar Sisbye Davidsen. Prinsens Cortina er jo den hvide med grønne striber - præcist som de originale biler i Jim Clarks fabriksteam den gang. Bernes er den grønne med gule striber, mens Sisbye Davidsens er den store med guldstriber.

De tre har siddet på dansk klassikerracing i mange år. Så hvordan bli’r de tre så enige om, hvordan de på én gang kører om kap og passer på hinanden?

Og nej - det de ikke så ivrige efter at tale om. Men alligevel blev emnet strejfet, da Prinsen, Berner, Sisbye og Cortinaer løftede sløret for samarbejdet, da sæsonens første byløb blev kørt i Aarhus i maj.

Det var 10. gang Classic Race Aarhus afholdte det folkelige byløb i Danmarks smukkeste omgivelser omkring Mindeparken og Strandvejen i Aarhus. Samtidig var det også 10. gang, at CAC’s grossistkæde au2parts havde inviteret kunder og samarbejdspartnere til sit VIP-område. au2parts, der har bakket om arrangementet siden tidligere Skoda-forhandler Niels Brøchner fik idéen om et sådant arrangement i Aarhus.

Og denne gang havde VIP-området altså royalt besøg. Cortina Racing med H.K.H Prins Joachim gav sammen med sine team-kolleger både lørdag og søndag indlæg på standen og i højt humør fortalte om weekendens løb herunder forventninger, udfordringer og ikke mindst den interne konkurrence blandt teamets kørere.

Niels Skak, direktør i au2part siger om samarbejdet med de tre kørere:

- Det er en fornøjelse, at sponsorere et team som Cortina Racing, hvor kørerne giver alt, hvad de har på banen. Især i søndagens sidste løb i ’65-klassen, så vi H.K.H Prins Joachims fremragende køreevner, der gav publikum fuld valuta for pengene med tætte dueller og spænding.

au2parts: Derfor er vi i racing

Marketingchef hos au2parts er Sanne Fredsøe. Hun forklarer om firmaets deltagelse ved Classic Race og snart ved CHGP i København:

- Vi var glade for endnu engang at kunne bakke op om et så velorganiseret arrangement som Classic Race. Der er ingen tvivl om, at Classic Race er vokset med tiden - både som arrangement, men også for os som deltager.

- Da vi i 2011 første gang deltog til arrangementet, var vores område afmærket med olietønder og minestrimmel.

- I dag er vores VIP-område vokset, der er cirka syv-otte gange så mange gæster, og vi har hegn og vagter til at forhindre uvedkommende i at komme på standen.

- Men uændret er den hyggelige stemning vores gæster bringer til standen, og vi har aldrig i de 10 år vi har deltaget oplevet gæster, der har bidraget til andet end den gode stemning - det er vi taknemmelige for.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109