23948sdkhjf

Ajour: Luften ud af dækket

Nyheder om Michelin og GM, elbiler, Volvo og Uber, Liqui Moly og World Skills.

Michelin hiver luften ud af dækket

Michelin og GM er på vej med en ny generation af det luftløse, integrerede hjul/dæk til personbiler - Michelin Uptis Prototype. På Michelins årlige Movin’On-konference viste den franske dækgigant og General Motors for første gang en ny generation af luftløs teknologi til personbilmarkedet. En prototype døbt Michelin Uptis (Unique Puncture-proof Tire System). Samtidig annoncerede selskaberne et samarbejde om at videreudvikle Uptis-prototypen, så teknologien kan introduceres på de første personbiler i 2024. Til en start tester Michelin og GM Uptis på Chevrolet Bolt EV på lukket bane. Men senere på året indledes vejtest med en testflåde af Bolt EV-biler i Michigan.



Elbiler skal støje

Som følge af en ny EU-lov for køretøjers lydniveau, som træder i kraft 1. juli skal alle nye elbil-modeller give en kontinuerlig lyd fra sig på mindst 56 decibel, når de kører under 20 km/t. Det skal hjælpe svagthørende og svagtseende til at identificere de snigende elbiler og forhindre ulykker. Den nye lovgivning har været på vej siden 2011, og kræver at nye elbiler skal have et akustisk lydsystem indbygget, der aktiviseres ved lave hastigheder under 20 km/t. Kører en elbil hurtigere, udsender den lige så meget støj fra dæk og vind som en benzinbil, og så er kunstig lyd ikke længere nødvendig. Lovgivningen gælder nye elbilmodeller fra 1. juli 2019 og alle nye elbiler (også gamle modeltyper) fra juli 2021.



Produktionsklar og selvkørende bil

Volvo Cars og Uber præsenterer en produktionsklar, selvkørende bil. Dermed tager de to partnere hul på næste del af deres strategiske samarbejde. Uber og Volvo Cars indgik en samarbejdsaftale i 2016 og har siden udviklet flere forskellige prototyper rettet mod at fremskynde virksomhedernes udvikling af selvkørende biler. Den Volvo XC90 SUV, der blev præsenteret 12. juni, er den første produktionsklare bil, der sammen med Ubers system til autonom kørsel er fuldt selvkørende. XC90 basisbilen er udstyret med vigtige sikkerhedssystemer, der gør det let for Uber at installere sine egne systemer. Dermed kan Uber lettere udrulle selvkørende biler i sit netværk som en delebilstjeneste, der baserer sig på på autonom kørsel.



Fart på ansættelser hos Liqui Moly

I løbet af det første halvår har den tyske olie- og additiv-virksomhed Liqui Moly ansat 67 nye medarbejdere - en tilgang på otte procent, heraf 19 alene i maj og juni. De seneste ansættelser har fundet sted på hovedkontoret, på oliefabrikken, i datterselskabet i Portugal samt i salgsafdelingen i Holland. Af de 19 ansættelser har 11 været på hovedkontoret i Ulm. På oliefabrikken i Saarland er der blevet ansat seks nye medarbejdere. Dermed beskæftiger smøremiddelspecialisten nu 890 personer. Størstedelen af Liqui Molys medarbejdere arbejder i Ulm. Her er der næsten 390 ansatte.



WorldSkills præcisering

I Motor-magasinets artikel om WorldSkills side 10 i tema-sektionen 14. juni fik vi desværre angivet et forkert navn på karrosseriteknikeren, som skal deltage på SkillsDenmarks VM-landshold til Kazan i Rusland 22.-27. august i år. Deltageren er Simon Jacobsen fra Aalborg, College360/Bayern Autogroup Aalborg, idet Simon Jacobsen vandt DM i Skills i år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141