23948sdkhjf

Danskerne skuffede på Le Mans

Ingen topplaceringer i det klassiske 24 timers løb, der blev vundet af Toyota.

LE MANS Selv om det ikke blev til en sejr, så kunne danske Michael Christensen alligevel hæve armene i triumf, da det 24 timer lange Le Mans-løb søndag klokken 15 var slut. Christensen, der kørte sammen med franske Kévin Estre og belgiske Laurens Vanthoor i en Porsche, sluttede ganske vist som nummer ti i GTE Pro-klassen. 

Men den placering var nok til at sikre, at danskeren sammen med Estre kan kalde sig verdensmester i langdistanceløb i GTE-klassen.

Den dansk-franske duo havde en komfortabel føring i VM-serien inden Le Mans, som var sæsonens sidste løb, og titlen kom altså også i hus.

Det er anden gang, at en eller flere danskere vinder VM-titlen i GTE-klassen, efter at Marco Sørensen og Nicki Thiim gjorde det i 2016.

Netop Sørensen og Thiim havde ikke et godt Le Mans i deres Aston Martin, som de kørte sammen med britiske Darren Turner. 

Sørensen kørte lidt over midnat lørdag aften bilen i barrieren, og den var så beskadiget, at den ikke kunne fortsætte.

Den samlede vinder af Le Mans blev Toyota nummer otte, der blandt andre havde den tidligere Formel 1-verdensmester Fernando Alonso i kørerstaben.

Den vandt foran søsterbilen, der havde nummer syv, som ellers førte det meste af løbet, indtil nummer otte cirka en time før løbets afslutning søndag kom i front. De to Toyotaer vandt med seks omgange ned til SMP Racing-bilen på tredjepladsen.

Jan Magnussen kørte af banen

Jan Magnussens Corvette sluttede som nummer ni i GTE Pro-klassen. Bilen lå i flere omgange i front i sin klasse, men danskeren kørte søndag formiddag bilen af banen, og så røg den ned i placeringerne.

I LMP2-klassen sluttede det danske High Class Racing-hold med Anders Fjordbach og Dennis Andersen blandt kørerne på 11.-pladsen.

Værre gik det for David Heinemeier Hansson, hvis Jackie Chan DC Racing-bil i samme klasse udgik tidligt søndag morgen på grund af en ødelagt gearkasse.

Michelle Gatting blev sammen med italienske Manuela Gostner og schweiziske Rahel Frey nummer ti i GTE Am-klassen i deres Ferrari. Bilen var aldrig tæt på at blande sig med de bedste i klassen. 

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156