23948sdkhjf

Volkswagen investerer milliarder i batteriaktiviteter

Den tyske bilproducent Volkswagen investerer 900 mio. euro, svarende til ca. 6,7 mia. kr., i fælles batteriaktiviteter med svenske Northvolt.

ENERGI Volkswagen sætter ny turbo på kapløbet om at være førende inden for produktion af elbiler. Denne gangf handler det om en milliardinvestering i batteriteknologi. Således har den tyske gigant kastet 900 mio. euro, svarende til ca. 6,7 mia. kr., i fælles batteriaktiviteter med svenske Northvolt.

En del af pengene er det hensigten at indskyde i et joint venture med den svenske battericelleproducent, mens en del penge også går direkte til Northvolt.

Modsat får Volkswagen en ejerandel på omkring 20 pct. af aktierne i Northvolt, og bilproducenten får også et enkelt sæde i den svenske virksomheds bestyrelse.

De to selskabers joint venture etableres i år og skal efter planen opføre en battericellefabrik med en initial kapacitet på 16 GWh.

Tilbage i 2017 indgik også danske Vestas et samarbejde med Northvolt, hvilket handlede om udvikling af en ny batteriplatform til lagring af energi.

I første fase ville Vestas investere 10 mio. euro, eller lige under 75 mio. kr., som ville gå til fælles forsknings- og udviklingsaktiviteter og produktudvikling, såvel som etablering af en demonstrationslinje og forskningsfacilitet, Northvolt Labs, som vil blive brugt til at teste og kvalificere produkterne og processerne.

Den danske pensionskasse ATP har også fået øjnene op for det svenske batterieventyr og har investeret 650 millioner kroner i Northvolt.

Northvolt blev grundlagt august 2017 af de tidligere Tesla- topchefer Peter Carlsson og Paolo Cerruti.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16