23948sdkhjf

LEDER: Slut med snak - nu skal der handles

LEDER: Valget er slut. Det samme gælder parolerne og løfterne. en ny regering må hurtigst muligt trække i arbejdstøjet og vise retningen for en grøn omstilling, som autobranchen kan pejle efter.

LEDER SÅ ER DET hverdag - ikke mere valgflæsk. Nu skal der ikke loves - nu skal der handles.

FOLKETINGSVALGET BLEV ET klimavalg. Alle - eller i hvert fald næsten alle er enige - action nu. For den nye regering er det oplagt at tage de populære beslutninger med det samme, men der er al grund til liige at tænke én gang til. Ikke for at overveje om dette med elbiler nu er rigtigt. Men for at sikre at lovgivningen, der skal hjælpe den firehjulede, grønne omstilling på vej, ikke bliver plaget af for kortsigtede løsninger.

HELT AF FJERNE registreringsafgiften er jo oplagt. Og det vil være effektivt. Men med i den store ligning er jo, at bilafgifter, og afledte afgifter, forsyner statskassen med cirka 50 mia. kr. om året. Og intet Folketing har sikkert fantasi til at se det samlede statsbudget uden dette anselige beløb.

OG DA DEN samlede autobranche igen og igen appellerer til ro på afgifterne, er ingen afgifter lige nu og så i løbet af nogle år atter høje afgifter, en farlig vej at gå.

Der er i højere grad brug for, at regeringen hjælper elbilerne på vej på andre måder: F.eks. ved at sikre at der er ladestationer nok, både "ude i trafikken" og ved boliger. Videre ved selv at købe elbiler til stat og kommuner, ved at overveje roadpricing, eller gøre det obligatorisk for taxi’er at være grønne.

ENDELIG BLIVER DEN nye regerings bestræbelser på at opfylde løfter hjulpet godt på vej af bilbranchen. For et års tid siden var der i runde tal fem elbiler at vælge imellem. Inden 2019 er gået, er der 25. Til næste år 75. Og året efter antagelig over 300, der både er bedre og billigere end de tidligere modeller. Mange elbiler at vælge imellem, plus deraf følgende priskrig, gi’r medvind - ikke på cykelstierne - men til elbilerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094