23948sdkhjf

Ajour med autobranchen: Bosch sætter rekord

Nyt fra Bosch og de danske biløkonomer.

Biløkonomdag ser i krystalkuglen

Interesserede i autobranchen er inviteret til Biløkonomdag mandag den 17. juni kl. 13-17. Erhvervsakademi Aarhus i Viby J arrangerer sammen med Q8 Oils og har sammensat et spændende program med temaet: "Hvor er bilbranchen på vej hen?". Michael Stig Nielsen, ALD Automotive, taler om ALD Clicks and Bricks - fra traditionelt bilsalg til onlinehandel. Johan Skjødt og Emil Schou, Autouncle, fortæller historien om Autouncle og koblingen mellem online og offline markedsføring af biler. Rasmus Haar Aaagaard, Kia Import Danmark, taler om fremtidens bilmarked med elbiler, og til sidst afvikles en workshop om prioritering af fremtidens drivere i bilbranchen. Tilmelding senest 7. juni til firo@eaaa.dk.



Bosch-resultat på rekordniveau

For Bosch-koncernen var 2018 et succesrigt regnskabsår. Virksomheden øgede omsætningen til et rekordhøjt beløb på 78,5 milliarder euro. Resultat før finansresultat og skatter (operativt EBIT) nåede op på 5,5 milliarder euro. Trods store investeringer til for eksempel elektrificering og automatisering af trafikken forbedredes den operative EBIT-forrentning igen i 2018. Den steg fra 6,8 procent i 2017 til 7,0 procent. Udgifter til forskning og udvikling steg til henholdsvis 7,3 milliarder euro og 9,3 milliarder af omsætningen. Næsten 8000 nye arbejdspladser blev skabt på verdensplan, heraf mere end halvdelen inden for forskning og udvikling. For indeværende år forventer Bosch kun en forsigtig økonomisk udvikling. - Regnskabsåret 2018 var et succesrigt år for Bosch-koncernen, siger økonomidirektør Stefan Asenkerschbaumer.



Bosch vil være CO2-neutral i 2020

Allerede til næste år vil Bosch være helt klimaneutral. Fra 2020 vil de over 400 Bosch-lokationer på verdensplan - fra udvikling til produktion og administration - ikke længere efterlade CO2-aftryk. Bosch er dermed den første store industrivirksomhed, der realiserer dette ambitiøse mål om mindre end et år. - Vi ser klimabeskyttelse som vores ansvar og handler derfor nu, siger koncernchef Volkmar Denner. For hurtigt at blive CO2-neutral vil Bosch på kort sigt tilkøbe mere økostrøm og udligne CO2-emission med kompenseringstiltag. Frem til 2030 vil virksomheden successivt øge andelen af vedvarende energi både i sin egen forsyning og i tilkøb. Derudover vil Bosch investere en milliard euro i energieffektivisering af sine lokationer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109