23948sdkhjf

Bosch går ind i flyvende biler

Det er ikke science fiction længere; flyvende taxier og biler bliver en realitet allerede i 2020, oplyser elektronik-giganten Bosch.

HIGHTECH Måske er der fundet en løsning på vores fremkommelighedsproblemer. Det kan snart være slut med at sidde fast i frustrerende bilkøer, ligesom udgifter til vejanlæg kan minimeres. Ifølge Bosch er udviklingen af sensorteknologi nu så langt fremme, at selvflyvende taxier kan være en realitet allerede i 2025.

Allerede næste år indledes de første fly-tests, og ifølge planen vil de første flyvende taxier kunne tages i brug i 2023 i udvalgte storbyer. I 2025 kan de første ubemandede taxier begynde at foretage flyvninger med kunder.

Den tyske teknologigigant Bosch planlægger at spille en førende rolle på dette fremtidige marked.

- For at sådanne lufttaxitjenester skal fungere, er det nødvendigt med styresystemer, der sørger for de rejsendes sikkerhed og komfort, fortæller Harald Kröger fra ledelsen af Bosch Automotive Electronics.

- Den luftfartsteknologi, vi kender i dag, er for dyr og for tung til at kunne anvendes i de kompakte el-flyvemaskiner. Derfor ser vi på at videreudvikle de sensorsystemer, som i dag findes i selvkørende biler.

- Ved at kombinere sensorer kan vi skabe en universel styreenhed til lufttaxier. Sensorerne gør det muligt at bestemme køretøjernes position og at styre dem med præcision og sikkerhed.

Helt andre priser

Prisen på de sensorsystemer, som bruges i flyindustrien i dag, kan ligge på hundredetusinde euro. Den løsning, som Bosch vil kunne præsentere på de nye sensorer, ligger på en brøkdel af prisen.

Dette skyldes, at virksomheden kan anvende sensorer, som man allerede har udviklet og fremstillet til bilindustrien i mange år. Bosch-sensorerne er desuden små, lette og enkle at installere i de kommende luft-taxier.

- Vi tilstræber at gøre den civile luftfart med flyvende taxier overkommelig for et bredt udbud af leverandører, siger Marcus Parentis, chef for teknikteamet i Bosch. Han har fået ansvaret for at udvikle de styreenheder, som skal bruges i de lette el-flyvemaskiner.

- Det er ikke et spørgsmål, om de flyvende taxier bliver virkelighed, men hvornår, slutter Marcus Parentis.

Flyvende taxier

I 2020 indledes testflyvninger af lufttaxier i Dubai, Los Angeles, Dallas og Singapore.

I 2023 forventes de første kommercielle rejser i lufttaxier at finde sted.

I 2025 kan de første ubemandede taxier begynde at foretage flyvninger med kunder.

I 2030 regner man med en milliard rejser i flyvende taxier om året.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11