23948sdkhjf

Regn, rusk og gamle biler

Bilfestival på Egeskov Slot bød på gode tilbud fra leverandører og medlemmernes egne udstillede køretøjer.

UDFLUGT Vejret var ikke 100 procent med arrangørerne, men det var deltagerne til gengæld. På trods af en kølig vind og et par enkelte byger havde knap 1800 medlemmer inklusive medarbejdere, børn og ægtefæller fundet vej til det midtfynske Egeskov Slot i den forgange weekend.

Sammen med godt 110 udstillede køretøjer dannede de besøgende rammen om Bilfestival 2019 arrangeret af Dansk Bilbrancheråd og Værkstedernes Indkøbsforening (VI) i fællesskab.

Udenfor slottet og alle dets aktiviteter og udstillinger havde brancheforeningen og VI stillet flere store telte op, hvor udvalgte leverandører viste produkter frem og lokkede med gode tilbud og konkurrencer.

All inclusive
For en symbolsk betaling for hele herligheden var der kaffe og andre drikkevarer ad libitum, frokost og fri adgang til slottets aktiviteter såsom legepladser og fine museumsudstillinger af veteranbiler, motorcykler, fly, campingvogne og Falck-køretøjer.

Landsformand for Dansk Bilbrancheråd, Henrik Pedersen, bød sammen med Bo Krogså, formand for VI’s bestyrelse, velkommen.

- Tak for endnu en gang at være mødt frem i stort tal. Brug dagen på at hygge jer i gode venner og kollegers lag. Nyd de flotte udstillede biler og få en snak med udstillerne, der har masser af gode tilbud med til jer i dag, lød det fra de to formænd.

Flere af de besøgende gav på dagen og efterfølgende udtryk for, at Bilfestival er en meget fin måde at samles på og møde både kolleger og leverandører og vedligeholde det store netværk, der findes i Dansk Bilbrancheråd af både yngre mestre, men bestemt også seniorer.

Vinderbilerne
Traditionen tro blev der kåret en vinder i tre klasser: Den flotteste bil, Den mest originale bil og Den mest specielle bil.

Igen var det formændene for de to arrangerende foreninger, der var på banen som dommere. Titlen som den mest specielle bil gik til Søren Løhndorfs flotte VW-camper, model T2 AB fra 1972. Den er sænket og derudover monteret med Porschehjul. Søren Løhndorf har ejet bilen i 10 år og selv bygget den om fra Folkevognsbus til camper. Bilen er næsten 50 år gammel, men bruges stadig af familien som autocamper om sommeren.

Vinder i kategorien Mest original blev en cremefarvet Fiat 127 ejet af Bent Østergaard Automobiler. Endelig blev dagens flotteste kåret, og det var en Daimler 250 fra 1969. Bilen spiller en særlig rolle for ejerfamilien, Michael Kaspersen og Lisbeth Bøilerehauge, idet bilen har tilhørt Lisbeths far.

Sidst på eftermiddagen blev der sagt farvel og tak og pladsen genlød af voluminøse V6, V8 og V10-motorer blandet med mere diskret motorhosten fra en bette Autobianchi, en knaldrød Goggomobil og et væld af andre udstillingskøretøjer. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14